יגרום לפה שלכם להתחנן לעוד. מיטש בפיתה, יעל רייף

בשביל הקבב האלוהי הזה שווה להגיע לסמטה שמתחת לשוק

קפיצי במידה, שומי אך לא קשוח ומציף את הפה בטעמים בשריים ממכרים. מיטש החדש הוא הרבה יותר מדוכן עם קבב מצוין. וזה עוד לפני שטועמים את הקריספי-צ'יפס הכל כך מיוחד

  • פורסם ב:
  • 05/07/2018 11:23
  • |

מכירים את האמרה השגורה על הקבב שמגיע לבקר לפחות שלוש פעמים אחרי שאוכלים אותו? הביקור של הקבב הזה הוא משהו שאתם אשכרה עלולים לחכות לו. הוא לא שומי מדי, אם כי השום בהחלט נוכח, והטעם כל כך בשרי, אמיתי ומרוכז, שמדובר בסוג של דז'ה וו לביס המקורי. כל הפתיח הזה נועד להחמיא ל"מיטש" דוכן קבבים רומניים שנפתח החודש בפאתי שוק הכרמל בתל אביב ומאמין בקציצה הבשרית כל כך, עד שזהו למעשה הדבר היחיד שמוכרים בו.

>> במקום הזה משלבים בין מסאז' לאוכל מעולה

>> ביקורת ארוחת בוקר בסטורי כבר ראיתם?

>> סוף סוף! הקינוח הקוריאני המושלג נחת בישראל

מאחורי הרעיון והביצוע הכל כך טוב עומדת אורית מושקוביץ, שפית ותיקה, יועצת קולינרית, ולא פחות חשוב - מקבבת בחסד עליון, שאחרי אינספור נסיונות, טעימות ומבחנים סזיפיים של חבר לועסים קשוח - פיצחה את הנוסחה הסודית לקבב המושלם: קפיצי בפה בדיוק במידה הנכונה של תעיק על השיניים, מתובל בשום ובעוד סודות מדינה שמשאירים מספיק מקום לטעם הבשרי ולשומן שהופך את הכל לעסיסי כל כך, בדיוק כמו שקבב רומני צריך להיות. והקבב אכן מצוין. הוא נצלה על פחמים כך שהטעם הגרילי-חרוך מלווה כל ביס, מרקמו אוורירי יותר מהקבב הממוצע, רך ומתמסר אך משאיר מקום לקונטרה, וטעמו מאוזן מאוד כך שאפילו ילדים ישאבו אותו בהנאה.

 לא חייבים את הפיתה. מיטש בצלחת

לא חייבים את הפיתה. מיטש בצלחת( יעל רייף)

 

את ה"מיטש" (קטנים ברומנית), מגישה מושקוביץ בשני אופנים, כל אחד מהם עונה לתשוקה אחרת, פחמימתית וצלחתית. המנה המסורתית היא פיתה בשרנית וטרייה יחד עם סלט גמבות וחצילים רומני, טחינה, תועפות בצל שרוף על הגריל כמיטב המסורת, כרוב מאודה ומלפפון חמוץ תוצרת בית (35 שקלים). מי שבצק פחות מדבר אליו יוכל לקחת "מיני מיטש" בצלחת, מנה חמודה במיוחד של מיני קבבונים בתוך סירת במבוק מתכלה (35 שקלים), לצד צ'ימיצ'ורי רומני, טחינה, בצל שרוף, חציל רומני, חמוצים וכרוב. שתי המנות מגיעות עם לימונדה קרה (פריט חובה בלחות התל אביבית) וצ'יפס מיוחד וסופר פריך שכבר זכה לאיזכורים מחמיאים ברשתות החברתיות ועשוי מפרוסות תפוחי אדמה שעוברות טיגון כפול. התוצאה מזכירה בצורה תפוצ'יפס, רק עבה יותר, רך מבפנים וממכר בצורה בלתי סבירה. עצתנו: אם אתם במאנצ'יז, התרחקו מהמקום. אם אתם עדיין לא ורוצים לסכן את הגיזרה, בקשו כוס שפריץ, משקה מרענן שמכינים מערבוב של יין לבן או אדום עם סודה, כמיטב המסורת הרומנית.

>>> השף עומאר עלוואן ממליץ על המסעדות הכי טובות בחיפה

>>> ביקורת ארוחת בוקר אינסטגרמרית כבר ראיתם?

חוץ מהקבבים ראויים לציון גם סלט החצילים הרומני שמוגש עם כל מנה "בילט אין" ומקפיץ לשמיים את טעמו של הקבב. הוא עשוי מגמבות וחצילים שרופים יחד עם שום ושמן, וגם אם אתם לא חסידי חצילים מדובר בטעימת חובה. מנה נוספת שמונהגת בגרסה זו או אחרת כמעט בכל בית סבתא היא קערת קומפוט. כאן ניצב הנקטר המרענן בצנצנת ענקית, ואם תבקשו יפה סביר להניח שתקבלו טעימה או מנה ממוסדת (15 שקלים) בקערת לפתן, שחתום את הארוחה הרומנית השמחה בזריקת רעננות. הקבב, אל דאגה, יבוא לבקר אתכם גם בהמשך. 

מיטש - לפרטים, טלפון ושעות פעילות לחצו כאן