גבינה צהובה היא רק ההתחלה. טוסט , פוטוליה

שבועות בסימן שחיתות: טעמנו את הגבינות החדשות לחג

גבינה מעושנת שתשדרג כל טוסט, רוטב שיחרוך את החך וגבינה שביקרה ביוון וחזרה קצת כחושה. כדי שלא תפתחו סתם את הארנק, טעמנו את כל החידושים לחג כדי להמליץ (או לא)

  • פורסם ב:
  • 16/05/2018 18:36
  • |

מוצרלה מעושנת (affumicata) של גד


וואלה, לא ידענו שמוצרלה יכולה עדיין להפתיע אותנו, אבל זו של "גד" עשתה את זה בגדול. חוץ מזה שלמוצרלה יש תמיד מרקם כיפי ונמתח שכזה, המעושנת החדשה של "גד" מלאה בטעמים עמוקים ומעניינים, קצת מעושנים, קצת מתקתקים ובעיקר עושים חשק לדחוף לפה עוד ועוד פרוסות גם אם נשבעתם שבחג הקרוב לא מגזימים. המוצרלה החדשה, שבאיטלקית נקראת mozzarella affumicata, מגיעה בפרוסות ולכן הולכת מצוין בתוך טוסטים (ותרו על רוטב העגבניות ותנו לטעם המעושן לשלוט) ואפילו כתוספת מושחתת לחביתה שתגרום לחוטי גבינה נמסים להימתח מהצלחת ועד לפה. אפילו זאטוט בן פחות מ-3 טרף את הגבינה וביקש פרוסה לקינוח, כבר סימן טוב.

מוצרלה מעושנת של גד - 19 שקלים לאריזה של 200 גרם 

 מקפיצה כל טוסט ומשתלבת נהדר בחביתה. מוצרלה מעושנת של גד

מקפיצה כל טוסט ומשתלבת נהדר בחביתה. מוצרלה מעושנת של גד( סטודיו ניאו גרופ)

 

>>> טיפ השנה: כך תאריכו חיי מדף של גבינות

>>> אף טיול לא שלם בלעדיהן: המסעדות הסודיות באזור עמק האלה

>>> אל תקנו סתם: מצאנו את עוגת הגבינה הכי טובה לשבועות

>>> מחפשים מתכון לשבועות? כאן תמצאו יותר מ-200 רעיונות

רטבי שמנת בטעמי פלפלים חריפים ותרד של יטבתה


הכי כיף לאכול מנת פסטה שמנתית בלי להתאמץ בכלל. למי יש כוח לשטוף תרד, לייבש, לקצוץ, לאדות ולהקפיץ עם חמאה, שום ושמנת? "יטבתה" התחשבה בצרכן הקטן ולרגל החג השיקה שני רטבי שמנת חדשים: רוטב שמנת עם תרד (13.5% שומן) ורוטב שמנת עם פלפלים חריפים (9% שומן). רטבי קיצור הדרך השמנתיים מיועדים לפסטה, דגים, תבשילי ירקות, תפוח אדמה ואפילו לבלילת פשטידה ולזניה. האם זה עובד? לצערנו לא ב-100%. רוטב השמנת מגיע בצבע מדכא, אפרורי-ירקרק וחסר כל קשר לירוק העמוק של התרד בתצורתו הטבעית ואפילו המבושלת. חוץ ממליחות קשה וטעם דומיננטי של אגוז מוסקט, קשה להרגיש בטעמים אחרים ובטח לא בזה של התרד. ניסינו אותו במיני תבשילים וגם על הפסטה, אבל התוצאה הייתה זהה: חוסר רצון להמשיך את מערכת היחסים.

רוטב השמנת והפלפלים מוצלח יותר בזכות חריפות ומתיקות שעובדים טוב ביחד וטעם ברור יותר של פלפלים קלויים. על פסטה עלולה להיות כל החריפות-מתיקות הזאת קצת קשה, אבל נסו את הרוטב כבסיסי לשקשוקת עגבניות שמנתית וחרפרפה ומצפה לכם יופי של ביס, חורך לשונות אבל בצורה מתונה.

רטבי שמנת של יטבתה - 9.90-11.30 שקלים ל-250 גרם שמספיקים לכחצי חבילת פסטה

 לא הצליחו לרגש אותנו או את הפסטה. רטבי השמנת החדשים של יטבתה

לא הצליחו לרגש אותנו או את הפסטה. רטבי השמנת החדשים של יטבתה( שלומי ארביב)

 

גבינת קרם שמנת עם בצל קלוי וגבינת קרם שמנת בסגנון צזיקי של טרה


לקרוא לגבינה עם 5% שומן קרם? לא בבית ספרנו, אבל ב"טרה" התעקשו אז טעמנו. תכלס צדקנו. הקשר בין הגבינה הכחושה כמעט בשומן לקרם מקרי בהחלט. גם התוספות - בצל קלוי ושמיר, שום ומלפפון לא משפרות את המצב. הבעיה העיקרית היא קודם כל המרקם המאוד חולי ומשופשף של הגבינה, שלעיתים מזכיר סיד. גם המליחות חזקה מדי ומשתלטת בין רגע על כל חלל הפה. תוספת הבצל חמודה, ואם מורחים על קרקר, המליחות מתאזנת מעט ואפשר ליהנות מביס חביב. הצזיקי הרבה פחות מוצלח ואף מרגיש תעשייתי. אף פעם לא כיף לנגוס במלפפון שלא נחתך על המקום, ועל אחת כמה וכמה בשמיר. התוצאה: ביס כבד, מלוח וחסר רעננות.

גבינות קרם של טרה - 7.50-11.20 שקלים לאריזה בת 200 גרם

 חמוד בגבולות הז'אנר. קרם שמנת של טרה

מליחות שתוקפת מכל עבר. קרם שמנת של טרה( יחצ)

 

>>> מושלמת ב-35 דקות: מצאנו את הלזנייה המנצחת לשבועות

>>> תפוחי אדמה קריספיים בטירוף בלי טיפת שמן אחת

גבינות צאן של מחלבת שירת רועים


לא ברור לנו איך לא באנו עד היום במגע עם הגבינות המעולות האלה. אחרי כל כך הרבה גבינות שבאו אל פינו לפני החג, הופתענו להכיר את גבינות הצאן הכל כך מיוחדות וכל כך מושקעות של מחלבת "שירת רועים", שהרגישו לנו בפה כמו טיול בדיסנילנד של עולם הגבינות. האחת בשלה מאוד אבל לא חריפה בטעמה, אחרת מתקתקה מעט, היו כאלה עם מרקם של קרם קטיפתי, וגם אחת שגרמה לנו לכרסם את העובש כאילו היינו משוגעים.

הנה הגבינות שאהבנו במיוחד:

עבדת - גבינה בשלה מחלב עיזים בסגנון VALENÇAY, שמגיעה בצורת פירמידה ועטופה בפחם ובעובש לבן. טעמה מתחזק ככל שהגבינה מתבגרת אך בבסיסה היא חלבית וקרמית, נמסה ביד ובפה כמעט.

מסחה - גבינת עזים חצי רכה בסגנון REBLOCHON עם קליפה כתומה ומרקם גמיש ורך. לגבינה טעם צאן עדין שמורגש ברגע, והמרקם שלה כל כך נעים, שהכי כיף לאכול אותה סתם כך, בלי שום מלווה בצד.

עין מודע - גבינה קשה ממשפחת הפרמז'ן, בעלת טעם עדין, מליחות מאוזנת וטעם עמוק שממשיך עוד להתפתח בפה. גררו אותה מעל פסטה ואתם בגן העדן של גבינות העזים.

גבינות צאן של מחלבת שירת רועים - 23 שקלים ל-100 גרם

 כמו טיול בדיסנילנד של גבינות. שירת רועים

כמו טיול בדיסנילנד של גבינות. שירת רועים( מתן שגיא)

 

גבינות של מחלבת בארי


לרגל שבועות משיקה "מחלבת בארי" סדרת גבינות בהשראת שלוש גבינות אירופאיות: רותם המדבר בהשראת גבינת רבלושון הצרפתית, "שקמה" בהשראת גבינת פונטינה האיטלקית ו"מדבר" בהשראת גבינות אלפיניות. "רותם המדבר" היא גבינה רכה עם טעם חמאתי-אגוזי עדין ומתקת וקפיציות נעימה בפה. אבל מה - מרגע הנגיסה ועד לבליעה שום טעם נוסף לא מתפתח בפה, וקצת חבל. 

"מדבר" מוצקה יותר, בשלה ומעט גרגרית במרקמה, עם טעם מלוח ועדין וטעם שהולך ומתפתח בפה. אהבנו להמיס אותה על טוסט כנסיכים, אז טעמה הולך ומעמיק. "שקמה" היא גבינה מיושנת וקשה, עם טעם אדמתי עז ומרקם שמזכיר מעט פרמז'ן צעיר. סתם כך היא עלולה לשעמם, אבל בתוספת דבלים ומעט דבש טעמה מתעצם.

גבינות של מחלבת בארי - גבינת "מדבר"- 32 שקלים ל-180 גרם | גבינת "רותם המדבר"- 30 שקלים ל-180 גרם |

גבינת "שקמה"- 32 שקלים ל-180 גרם

חביבות אך לא יוצאות מגדר הרגיל. גבינות של מחלבת בארי

חביבות אך לא יוצאות מגדר הרגיל. גבינות של מחלבת בארי(סיון מויאל)