עוגת גבינה של קבוצת R2M, עידית בן אוליאל

על טעויות משלמים (בגובה): טיפים לעוגת גבינה גבוהה וחלקה

רוצים עוגת גבינה מושלמת? קבלו טיפים להכנת המלכה הלבנה של חג השבועות, כולל טיפ מנצח להשגת מרקם חלק וצבע צחור מושלם

  • פורסם ב:
  • 20/05/2009 23:35
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 11:00
  • |

• על מנת למנוע "פיצוצים" בעוגה רצוי להניח עם תחילת האפייה, בתחתית התנור, תבנית עם מים, על מנת ליצור אדים.

• כדי להגיע לגובה מקסימאלי של העוגה, יש להתחיל את האפייה בחום גבוה (כ-20 דק'), ולאחר מכן לעבור לחום נמוך לצורך אפייה איטית.

• לאחר 20 דק' בתנור, רצוי להפריד מעט את קצוות העוגה מדופן התבנית באמצעות סכין.

• כדי שהעוגה תתייצב לאחר שנאפתה ולא תיפול, יש לצננן בטמפרטורת החדר.

• עוגות גבינה שמשלבות טעם וניל, רצוי להשתמש בגרגרי וניל במקום תמצית.

• שימון התבנית – ספריי שמן עדיף על כל שיטת שימון אחרת.

• מומלץ להגיש את העוגה עם מחית פירות יער (לבשל את פירות היער עם סוכר לצנן) ואז לקשט את העוגה והצלחת.

• אם העוגה יוצאת מחורצת, ניתן לכסותם עם ממרח שמכינים בקלות רבה מגבינה 9% וסוכר שמערבבים יחדיו – יש לכסות את העוגה עם הציפוי אחרי שהעוגה מתקררת ומעל לגרד שוקולד מקופלת לעיטור.

הטיפים באדיבות רולדין - רשת קונדיטוריות ובתי קפה

יש לכם טיפים נוספים? טקבקו וספרו לנו

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009