עטוף באהבה, יח"צ

שטרודל וינאי

מותחים את הבצק, מערבבים את מילוי הגבינות והצימוקים ואופים באהבה. מיקי שמו מגיש, שטרודל וינאי שיקח אתכם למחוזות הדמיון והטעם

  • פורסם ב:
  • 23/05/2009 10:40
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:40
  • |

מצרכים לבצק: 

7 כוסות קמח
2/3 כוס שמן
1 ביצה
2 כפיות מלח
4 כפות חומץ
3 כוסות מים

אופן הכנת הבצק:

- מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ובעזרת וו לישה מערבבים במהירות בינונית 10 דקות עד לקבלת בצק חלק
- מוציאים את הבצק, מחלקים ל-3 חלקים ומכדררים לכדורים
- מכניסים את הכדורים למקרר (כשהם מכוסים בניילון נצמד למשך כמחצית השעה)

מצרכים למילוי הגבינה:

1/2 ק"ג גבינה 9%
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס צימוקים לבנים
3 כפות קמח לבן

- מערבבים את כל החומרים יחד

מכינים ולתנור:

- מותחים את כדור הבצק על גבי בד שמונח על שולחן העבודה (מבצעים זאת במשך מספר דקות עד שהבצק דק ככל שניתן)
- על גבי הבצק מטפטפים מעט שמן בעזרת מברשת, ובחלק הקרוב אלינו מניחים את מילוי הגבינה ומגלגלים בעזרת סדין הבד
- מברישים מרגרינה מומסת ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך 40 דקות

המתכון באדיבות מיקי שמו, בעל רשת קונדיטוריות "שמו"

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009