חוויה של טעמים וניחוחות, יח"צ

עוגת גבינה ותפוחים

יריד האוכל בדיזנגוף סנטר לובש את בגדי החג הלבנים, ואתם זוכים במתכון מיוחד לעוגת גבינה ותפוחים

  • פורסם ב:
  • 24/05/2009 11:44
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 11:44
  • |

יריד האוכל של דיזנגוף סנטר לובש לבן ומקיים יריד שבועות של גבינות, לחמים ושמן זית. ביריד יתארחו שלל דוכנים אשר יציעו מנות מיוחדות לחג: דוכן גבינות איכות מהארץ ומהעולם, קישים ייחודיים, עוגות גבינה, גבינות משק איכותיות תוצרת מחלבות בוטיק ישראליות, לחמים ושמן זית משובח.

היריד פועל מדי שבוע ובחג השבועות יפעל במתכונת מיוחדת: יום רביעי ה- 27 במאי 12:00-20:00 יום חמישי ה- 28 במאי 10:00-16:00 - דיזנגוף סנטר, דיזנגוף 50, קומה 0, בניין B.

מצרכים (בצק פריך):

1/3 כוס סכר
2/3 חבילת חמאה (של 100 גרם)
1/4 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
כוס קמח רגיל

- מערבבים את החומרים עד שנוצת עיסה אחידה
- מרפדים את הבצק על גבי תבנית עגולה משומנת בקוטר 24 כולל הדפנות

מצרכים (תפוחים):

150 גרם סוכר
שני תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית
1 כפית קינמון

מצרכים (מלית):

300 גרם גבינת שמנת
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
1 חלמון
4 כפות סוכר
1 כף פודינג אינסטנט וניל
1 כף קורנפלור
מעט וניל

תפוחים:
- קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות
- שמים את הסוכר בסיר ומחממים עד שהוא נמס והופך לקרמל בצבע כתום-זהוב
- מכניסים פנימה את התפוחים ומבשלים 3-4 דקות ומוסיפים כפית קינמון
- מוציאים את התפוחים ומסננים מהקרמל המיותר

מלית:
- מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת חלקה ושופכים לתוך התבנית עם הבצק
- מסדרים מעל המלית את התפוחים המקורמלים
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 40 דקות

המתכון באדיבות אורית מורן יריד האוכל של דיזנגוף סנטר

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009