בויוס, יח"צ

עוגיות מלוחות

סיימתם לבשל לחג ונשארתם עם מלאי גבינות? הנה דרך מצוינת להשתמש בהן, מתכון מהיר הכנה לעוגיות גבינה מלוחות שנזללות במהירות באדיבות מיקי שמו

  • פורסם ב:
  • 27/05/2009 23:53
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

מצרכים:

200 גרם חמאה
170 גרם גבינה צהובה (85 גר' עמק + 85 גר' קשקבל, מגוררות)
150 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם קמח
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה – 14 גרם
1 כפית מחוקה של מלח

אופן הכנה:
- מגררים את הגבינה ל"פתיתים" קטנים בעזרת פומפייה
- מערבבים במהירות איטית במיקסר עם וו גיטרה חמאה, גבינה צהובה מגוררת וגבינה 9% עד הומוגניות
- מוסיפים את הביצים והמלח
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים למשך 1 דקה עד התאחדות הבצק ליחידה חלקה ואחידה
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות
- מרדדים את הבצק על גבי שולחן מקומח או לחילופין על גבי ניילון נצמד כשהבצק המרודד יהיה בעובי של 1/2 ס"מ
- מברישים את הבצק בביצה כך שכל הבצק המרודד יהיה עם מעטה של ביצה טרופה בחלקו העליון בלבד
- מפזרים דקורציות כגון: שומשום, קצח, זעתר, אורגנו, קורנית, מיורם וכו'
- בעזרת גלגלת פיצה קטנה חותכים מהבצק קוביות במידות של 2 ס"מ * 2 ס"מ ומסדרים אותם במרווחים של 1 ס"מ אחת מן השנייה על גבי נייר אפייה
- אופים בחום של 190 מעלות במשך 20 דקות או עד אשר העוגיות מקבלות גוון זהוב בתחתיתן ובחלקן העליון

אחסון:
כשהעוגיות מתקררות יש לאחסנם בקופסא אטומה ולשמור במקפיא. כשרוצים להגיש, יש לחמם בתנור בטמפ' של 170 מעלות למשך 5 דקות. (לא לחמם במיקרוגל)

המתכון באדיבות מיקי שמו, בעל רשת קונדיטוריות "שמו"

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

בצק (עלים) אחד - 3 מתכונים

ספיישל עוגות גבינה חלק א'

מתכון מצולם לעוגת מוס גבינה

עוגת גבינה עם שוקולד

5 עוגות גבינה מרשימות

לחם גבינות ב-10 דקות

מאפה פטריות וכרשה

שבלולי גבינה מלוחים

מאפי גביניות

ספיישל מתכונים לשבועות >>

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009