העוגה האולטימטיבית ליד הקפה, דניאל לילה

עוגת ריקוטה עם דובדבנים

ליד הקפה או כפינוק אמיתי אחרי הארוחה - עוגת ריקוטה עם דובדבנים חמצמצים, ציפוי של שקדים קלויים וסירופ סוכר

  • פורסם ב:
  • 21/07/2009 01:37
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק באורך 20 ס"מ

מצרכים:
3 ביצים
130 גר' סוכר
150 גר' קמח לבן
3 כפיות אבקת אפייה
150 גר' חמאה
30 גר' דובדבנים חמוצים במים
80 גר' גבינת ריקוטה
20 גר' אינסטנט פודינג וניל
20 גר' שקדים פרוסים (מולבנים)

סירופ סוכר:
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר

אופן הכנה:
- מערבבים את גבינת הריקוטה עם אבקת הפודינג, מקפלים פנימה את הדובדבנים ומניחים בצד
- מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים עד קבלת מרקם חלק ואוורירי
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות עד אשר כל הקמח נספג
- יוצקים לתבנית חצי מכמות הבלילה, מורחים עליה בצורה שווה את מילוי הגבינה והדובדבנים, מכסים ביתרת הבלילה משטחים בצורה חלקה וזורים את השקדים המולבנים
- אופים בחום של 150 מעלות למשך 35-40 דק'
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ שקוף וצלול ומניחים לצינון
- כשהעגה מוכנה: מוציאים מהתנור שופכים את סירופ הסוכר על העוגה בצורה שווה ומכניסים לקירור
- מומלץ לקרר לילה שלם לפני ההגשה

המתכון באדיבות רשת "לחם ארז"

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009