אין אחד שיעמוד בפניה, רן בירן

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן

לקראת ט"ו באב, מתכון שיחסיר פעימה בלב ויעלה חיוכים של אהבה. עוגת גבינה עשירה בציפוי שוקולד לבן

  • פורסם ב:
  • 01/08/2009 20:50
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

לבסיס:
100 גר' חמאה
200 גר' קמח
100 גר' סוכר

- מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק
- מהדקים על תחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים למשך חצי שעה

למלית גבינה:
700 גר' גבינת שמנת 30% שומן (ניתן להשתמש גם בגבינה 9% שומן)
60 גר' סוכר
6 ביצים
100 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד לבן

הוראות הכנה:
- מערבבים במיקסר את הגבינה והסוכר ומוסיפים את הביצים אחת אחת
- מחממים שמנת ושופכים על השוקולד, מערבבים לתערובת חלקה
- מוסיפים את השוקולד לגבינה ומערבבים
- מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים
- שופכים את מלית הגבינה לתבנית עם הבסיס ואופים בחום של 140 מעלות למשך 50 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים קלות
- מקררים לפחות 4 שעות במקרר

הציפוי:
80 מ"ל שמנת מתוקה
160 גר' שוקולד לבן

הוראות הכנה:
- מחממים שמנת ושופכים על השוקולד
- מערבבים ומצפים בצורה אחידה

המתכון באדיבות רשת "אגאדיר"

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009