עצמו את העיניים והקשיבו למוזיקה המתוקה, flickr-jspatchwork

בראוניז שוקולד-גבינה

קונצרט מתוק: נגיסה ראשונה תפגיש את הלשון עם שכבת בראוניז קטיפתית. שכבה שנייה עם גבינה קרירה וחלקה, ולסיום פירורים שיתמוססו לאיטם על החך

  • פורסם ב:
  • 19/08/2009 00:31
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

תבנית מלבנית 23X33 ס"מ

מצרכים לשכבת הבראוניז:
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס (75 גרם) קמח
1/2 כוס (75 גרם) קקאו
1/2 כפית מלח

מצרכים לשכבת גבינה-שוקולד לבן:
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
11/2 מיכלים (375 גרם) גבינה לבנה 9%
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות (15 גרם) קמח

מצרכים לשכבת הפירורים:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


מכינים את שכבת הבראוניז:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ עד שהתערובת חלקה ומבריקה, בערך דקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שהבצק מאבד את הברק ונוצר קרום דק בחלקו העליון.
מכינים את שכבת הגבינה:
- מנמיכים את חום התנור ל160- מעלות.
- ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
- מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
- מוסיפים קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- יוצקים בזהירות את התערובת מעל שכבת הבראוניז ואופים 10 דקות נוספות.
מכינים את שכבת הפירורים:
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
- מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בזהירות את הפירורים על שכבת הגבינה.
- מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי.
- מצננים לחלוטין את הבראוניז המוכנים ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
- מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

מקור המתכון: גיליון 144

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2009