להתאהב ברגע, אילוסטרציה: mshades/flickr.com

מתכון לעוגת גבינה הונגרית

יש רגעים שנשארים איתנו לכל החיים, אחד מהם עשוי להיות הרגע בו תנגסו מעוגת הגבינה ההונגרית העוטה שכבת אוכמניות עסיסית

  • פורסם ב:
  • 08/04/2010 11:13
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 11:13
  • |

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק:

100 גר' מרגרינה

1 ביצה

1 + 1/2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

1/2 כוס סוכר

למילוי:

500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9%

1+1/2 כוסות סוכר

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

1 שקית ג'לטין + 1/2 כוס מים פושרים

לציפוי:

1 קופסת שימורי אוכמניות

אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק ומשטחים על תבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות כ- 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומקררים היטב.

המילוי:

מערבבים יחד את הגבינות והסוכר. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אל תערובת הגבינות. ממיסים את הג'לטין במים החמים. מקררים מעט. מוסיפים את תערובת הג'לטין לתערובת הגבינות. יוצקים את המילוי על גבי הבצק האפוי ומקררים לפחות שלוש שעות במקרר.

הציפוי:

מורחים מעל המילוי את תכולת שימורי האוכמניות

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010