כמעט שבועות, צביקה מאיר

מתכון לבורקס גבינה בולגרי

בניצה עם חלב או 'אוט מלקו' הוא אחד המאכלים הבולגרים הפופולארים ביותר בשבועות. ניתן להשתמש בבצק מוכן, עלים או פילו עם מלית קרמית ומדהימה

  • פורסם ב:
  • 22/04/2010 10:03
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:03
  • |

מתוך הספר "סיפור בולגרי" מאת ענת אחירון

החומרים לבצק:

2 כוסות קמח מנופה

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפיות סוכר

כרבע כוס חלב

קורט מלח

מערבבים את החומרים ומרדדים

חומרים למלית:  מתאים ל-1 ק"ג בצק לבניצה: עלים, פילו או מעשה בית

3 כוסות חלב  

מיכל שמנת מתוקה לקצפת (250 סמ"ק)

3 כפות גדושות קמח רגיל

4 ביצים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.מערבבים את כל חומרי המלית בסיר על אש קטנה. יש לבחוש בהתמדה באותו כיוון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מקררים.

2.מניחים עלה בצק בעובי של כחצי ס"מ על תחתית תבנית משומנת היטב.

3.אופים בתנור כ-15 דקות שחומם ל-170 מעלות עד להזהבה חלקית של התחתית. מקררים.

4.משטחים מעל את המלית הקרה ומכסים בעלה בצק נוסף.

5.אופים בתנור בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-15 דקות - עד להזהבה.

6.מגישים חם. 

 מתוך הספר "סיפור בולגרי" מאת ענת אחירון ואורית חמיאל, הוצאת ידיעות ספרים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010