לביבות תרד וגבינות, יח"צ

מתכון ללביבות תרד וגבינות

רכות מבפנים ופריכות מבחוץ - מושלמות לאירוח וגם לפיקניק אביבי. להגיש עם שמנת חמוצה

  • פורסם ב:
  • 29/04/2010 15:20
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

החומרים:

1 שקית עלי תרד מוקפאים 800 גרם (מופשרים וסחוטים)

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

150 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגוררת

125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה, מפוררת גס

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית - גבוהה, מוסיפים שמן, תרד ובצל ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבת הבצל, מעבירים לקערה ומצננים.

2. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, גבינות, מלח ופלפל ומערבבים.

3. מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ. יוצרים לביבות פחוסות, מטגנים משני הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.

4. מגישים חם עם שמנת חמוצה.

המתכון באדיבות "סנפרוסט"

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010