לחמניות גבינה רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, יח"צ

מתכון ללחמניות גבינה

נשארו לכם גבינות במקרר? זה הזמן להכין מהן לחמניות רכות וזהובות שהולכות נהדר עם סלט ירקות קצוץ

  • פורסם ב:
  • 04/11/2010 16:46
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

10 לחמניות

מצרכים:

4 ביצים

100 גרם גבינת קשקבל

50 גרם  גבינת פטה עיזים מגורר

150 גרם קמח מנופה

250 סמ"ק מים

80 גרם חמאה

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל

קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

  • מחממים את המים והחמאה בסיר עם וכפית מלח עד להמסה מלאה של החמאה.
  • מורידים מהאש ומוסיפים תוך ערבוב בתנועות מהירות את הקמח עד שנוצר "גוש" הנפרד מדפנות הסיר.
  • מחזירים לאש נמוכה לעוד כדקה.
  • מורידים מהאש ומקררים עד טמפ' החדר.
  • מוסיפים את הביצים, הגבינות ושאר תבלינים תוך בחישה עד למרקם אחיד.
  • יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ (בעזרת כף או שק זילוף).
  • מכניסים לתנור חם לכ- 20 דקות.

המתכון באדיבות "אורנה בר מאפה",  קונדיטוריה בית קפה, כפר סבא.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010