שבלולים קטנים ומתוקים של עונג, מתוך האתר של פירגה

מתכון לגביניות מתוקות

לצד הקפה של הבוקר: שבלולי שמרים זהובים ותפוחים במילוי גבינה מתוקה וצימוקים. רואים שזה טעים

  • פורסם ב:
  • 02/05/2011 15:08
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

טעמים במטבח- פירגה

מצרכים:

4 כוסות קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

100 גרם אבקת סוכר (כוס)

2 ביצים + 1 ביצה עם מעט מים

1/4 כוס שמן

3/4 כוס מים

קורט מלח

250 גרם גבינה לבנה 5%  או יותר

למלית:

קילו גבינה לבנה 5%

שקית אינסטנט פודינג וניל

שקית סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס צימוקים לבנים

אופן הכנה:

  • מערבבים במיקסר עם וו הלישה את הקמח והשמרים.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ולאחריה את הביצים, השמן, המים, מעט מלח ומוסיפים לערבב במשך כ- 7 דקות.
  • מוסיפים לתערובת את הגבינה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת דביקה שנדבקת מסביב לוו הלישה (אין צורך להוסיף קמח).
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים לקערה גדולה ומתפיחים כ- 3 שעות במקרר. 
  • מקמחים את משטח העבודה ואת כפות הידיים ומעבירים את הבצק למשטח העבודה.
  • בוצעים מהבצק כדורים בגודל תפוז, מרדדים כל כדור למלבן, מורחים בנדיבות קרם גבינה וצימוקים (אופן הכנת קרם הגבינה בהמשך) על פני כל עלה להוציא השוליים.
  • מגלגלים כל מלבן לצורת שבלול (כרוכית), חותכים פרוסות עבות בעובי של לפחות 3 ס"מ ומניחים בשכיבה על תבנית שצופתה בנייר אפיה (השאירו רווחים בין עוגה לעוגה).
  • מברישים את המאפים בביצה מהולה במעט מים.
  • מתפיחים את המאפים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
  • מחממים תנור לחום של כ- 175 מעלות ואופים במשך 20 -30 דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה.

להכנת קרם הגבינה:

  • מערבבים את הגבינה עם הפודינג וסוכר הוניל.
  • מוסיפים לתערובת את הסוכר והצימוקים ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מוס שוקולד בצבעים

עוגת תפוזים ושקדים

גביעי מוס שוקולד

קאפקייקס קפה

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011