לחמניות חלב, רחלי קרוט

מתכון מצולם ללחמניות חלב בצ'יק

הן תפוחות, מעוטרות בשומשום או קצח ומכינים אותן ממש מהר. הקונדיטור עמיר לוליאן מליליות בייקרי מכין לחמניות חלב מעולות לשולחן החג

  • פורסם ב:
  • 27/05/2011 11:40
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 11:00
  • |

30 לחמניות

מצרכים:

1 ק"ג קמח

20 גרם מלח

100 גרם סוכר

80 גרם חמאה

500 גרם חלב

50 גרם שמרים לחים

לציפוי:

ביצה

שומשום

  • מערבלים עם וו לישה את כל המצרכים פרט לשמרים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את השמרים ומערבלים עוד 8 דקות.
  • לשים את הבצק על משטח מקומח ומכסים  עם מגבת למשך 30-40 דקות.
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם (כדור טניס) ומכדררים. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מורחים ביצה טרופה על הלחמניות, מפזרים שומשום וחותכים שני חתכים מעל הלחמניה.
  • מניחים ללחמניות לתפוח במקום חמים למשך שעה עד שעה ורבע.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 9-10 דקות.

המתכון באדיבות הקונדיטור עמיר לוליאן מליליות בייקרי.

ספיישל מתכונים לשבועות >>

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011