עוגת גבינה כזו עוד לא ראיתם , דן פרץ

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד חם

קינוח כזה לא רואים כל יום, מהסוג שישאר בראשם של האורחים שעות לאחר סיום הארוחה. עוגת גבינה עשירה במילוי ובזיגוג גנאש שוקולד חם

  • פורסם ב:
  • 30/05/2011 15:01
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

מיקי שמו

תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים לבסיס העוגה:

6 ביצים מופרדות

1 ו- 1/4 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

גרירת לימון מ-1 פרי + 3 כפות מיץ

3 כפות מים

3 כפות שמן

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

אופן הכנה:

  • מפרידים את החלמונים מהחלבונים.
  • מקציפים את כל החומרים למעט החלבונים והסוכר ומעבירים את הקציפה לקערה נפרדת.
  • מקציפים את החלבונים והסוכר ומקפלים לתוך התערובת שבקערה.
  • מעבירים את התערובת שהתקבלה לתבנית אפיה ואופים ב-170 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.

מצרכים לתערובת הגבינה:

500 גרם גבינה 9%

100 גרם סוכר

120 גרם אינסטנט פודינג וניל לבן

220 גרם חלב

500 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלים שובלים ראשונים של המקצפה בשמנת המתוקה (הקצפה רכה).
  • מערבבים בקערה נפרדת ובעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, הסוכר, האינסטנט ווניל והחלב עד לקבלת מירקם חלק ואחיד.
  • מוסיפים בעזרת מרית, בעדינות ותוך כדי קיפול את תערובת הגבינה לשמנת המתוקה המוקצפת עד לקבלת מירקם הומוגני.

מצרכים לגנאש שוקולד:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

150 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

  • מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים אותה על השוקולד המריר. 
  • מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת גוון אחיד. מניחים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.

הרכבת העוגה:

  • פורסים את עוגת הספוג ל- 4-5 שכבות.
  • מניחים שכבה של עוגת הספוג בתחתית התבנית העגולה ויוצקים מעל מתערובת הגבינה עד למחצית גובה התבנית.
  • מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת ספוג ויוצקים מעל שכבה דקה מתערובת הגנאש שוקולד כך שתכסה את כל עוגת הספוג. 
  • יוצקים שוב מעל שכבת השוקולד, מתערובת הגבינה וממלאים עד שיא גובה התבנית.
  • מניחים במקרר למשך 24 שעות להתייצבות.

אופן הגשה:

פורסים מהעוגה, מניחים פרוסה בצלחת הגשה, עליה יוצקים מעט מהגנאש שוקולד (אותו ניתן לחמם קלות במיקרוגל) ומגישים.        

    

המתכון באדיבות מיקי שמו, רשת קונדיטוריות 'שמו קונדיטוריה'.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011