עוגה קיצית וססגונית עם שלל פירות העונה, דן פרץ

מתכון לגלילת וניל ופירות העונה

עוגה מהירה ומרשימה שלצורך הכנתה נדרשים רק 2 שלבים של הכנת בצק והקצפת שמנת מתוקה. ממלאים את העוגה בפירות העונה האהובים ומתענגים על הטעם

  • פורסם ב:
  • 05/06/2011 09:32
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:01
  • |

מצרכים:

8 ביצים

200 גרם סוכר (1 כוס)

200  גרם קמח (1 ו- 1/2 כוסות)

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כף שמן

גרירת לימון

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה. 
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרירת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן. 
  • יוצרים בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, תערובת אחידה אותה משטחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 200 מעלות במשך כ-5 דקות.

קצפת וניל ופירות:

500 מ"ל שמנת מתוקה

80 גרם סוכר

פירות העונה כגון: תותים, קיווי, אננס קצוצים

אופן הכנה:

  • מקציפים את השמנת מתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
  • מורחים את הקצפת על גבי הרולדה, מסדרים את הפירות לרוחבה של הרולדה ומגלגלים לגלילה.
  • מכניסים את הרולדה למקפיא למשך כשעתיים.
  • מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים מעל אגוזי מלך/ אגוזי לוז / קוקוס קלוי.

המתכון באדיבות מיקי שמו, רשת קונדיטוריות 'שמו קונדיטוריה'.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011