בלי סיבוכים. עוגת גבינה פירורים, מתוך האתר של פירגה

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירורים בצ'יק

בקערה אחת ובלי הקצפות או כלים מיוחדים - פירגה אופה עוגת גבינה 9% עם שוקולד לבן ופירורים

  • פורסם ב:
  • 01/01/2012 18:23
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/05/2018 10:00
  • |

טועמים במטבח עם פירגה

תבנית 27X33 או תבנית עגולה בגודל בינוני

מצרכים לבצק ולתערובת הפירורים:
150 גרם חמאה
3/4 1 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
4 כפות אבקת סוכר
ביצה

לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה 9%
מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה  
4 כפות קורנפלור
כף מלאה קמח (תופח או רגיל)
3 ביצים גודל XL
1/4 1 כוסות סוכר
100 גרם שוקולד לבן מרוסק לפירורים גסים

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • שמים בקערה את כל המצרכים לבצק ולשים עד שמתקבל בצק כדורי וגמיש. אם המרקם רך מדי מוסיפים מעט קמח.
  • מניחים בצד חצי כוס מהתערובת (תשמש אותנו לפירורים שמעל העוגה), ואת השאר משטחים בתבנית משומנת בינונית, עגולה או מרובעת.
  • באותה קערה, בלי לשטוף, שמים את המצרכים לעוגה ובוחשים היטב עם כף, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • במידה והתנור לא אופה בצורה אחידה, מומלץ לאפות את הבצק בנפרד 20 דקות.
  • אם התנור חדש ואופה בצורה יסודית, משטחים את תערובת הגבינה על הבצק, מפזרים מעליה בצורה גסה את תערובת הבצק שנשמרה בצד לפירורים ואופים בערך 45 דקות, עד שהמלית נראית יציבה יותר והפירורים נאפו.
  • מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, נותנים לה להצטנן מעט ושומרים במקרר עד שמוכנים להגיש.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012