הכינו כמות כפולה. אתם תודו לנו על זה, ליטל לבל-אלפנדרי

זהירות ממכר • עוגיות קשקבל ופרג

ליטל לבל-אלפנדרי מצאה את הנשנוש המושלם לשעות הלילה - עוגיות קשקבל מלוחות מנוקדות בשומשום ומצופות בגרגירי פרג

  • פורסם ב:
  • 19/02/2012 16:05
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/05/2018 10:00
  • |

ליטל לבל-אלפנדרי

בשעות הערב ובייחוד בימים הקרים, אחרי שאנחנו חוזרים מהעבודה-סופר-קניות-סידורים ו"נזרקים" בסלון, אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים זה לנשנש, במבט מהצד לפעמים נראה כאילו "השתגענו".

אנחנו מכורים לסוכריות גומי והן תמיד מגיעות אצלנו עם במבה, עוגות, עוגיות והיד עוד נטויה. בשעות אלו של היום, ביס מתוק וביס מלוח מסתדר לנו מצוין.

ולמה כל ההקדמה הזו אתם שואלים? כי העוגיות האלו הן הנשנוש החדש אצלנו בבית. לא מפסיקים לזלול אותן, פשוט כי אי אפשר. זהירות התמכרות!

מצרכים ל-50 עוגיות:
200 גרם חמאה מלוחה רכה מאוד
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
245 גרם (כוס ו-3/4) קמח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
2 כפות שומשום

לציפוי:
ביצה טרופה
50 גרם פרג שלם

אופן הכנה:

  • חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1 ס"מ ושמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים לקערה גבינת קשקבל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מנפים יחד את הקמח, פפריקה ופלפל שחור ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים את החמאה, מערבלים חצי דקה נוספת להטמעה בתערובת.
  • יוצרים מהבצק שני גלילים, כך שקוטר העיגול כ-5 ס"מ, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.
  •  מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
    מוציאים את הגלילים מהמקפיא, מברישים כל אחד מהם בביצה טרופה ומגלגלים על פרג, כך שכל הגליל יכוסה היטב.
  • פורסים בעזרת סכין חדה לעיגולים ברוחב ס"מ אחד ומניחים על התבניות המרופדות.
  • אופים בתנור שחומם מראש למשך 17-20 דקות, עד הזהבה קלה (העוגיות צריכות להיות בגוון בהיר, והן ממשיכות להתייצב מחוץ לתנור). מצננים לחלוטין לפי שאוכלים.
  • העוגיות נשמרות עד שבוע בכלי אטום מחוץ למקרר.
 אפשר לשמור בקופסה אטומה, אבל רוב הסיכויים שלא ישאר לכם מה לשמור

אפשר לשמור בקופסה אטומה, אבל רוב הסיכויים שלא ישאר לכם מה לשמור( ליטל לבל-אלפנדרי)

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012