כמעט בכל סופר תמצאו פירות יער קפואים, דניאל לילה

מתכון למוס פירות יער

קינוח מרשים בכוסות אישיות שמכינים בקלות. אין לכם פירות יער? נצלו את התותים של סוף העונה והכינו מהם את המוס

  • פורסם ב:
  • 28/04/2012 09:11
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/05/2018 10:00
  • |

כמות: 10-8 סועדים • זמן הכנה: 20 דקות • זמן קירור: מינימום שעה (מומלץ 4 שעות) אפשר להכין גם יום מראש • תבנית/כלי: פיירקס 25X35 ס"מ או קעריות אישיות שקופות

מצרכים:

250 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם אבקת סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם מיקס פירות יער קפואים, טחונים היטב במעבד מזון

פטל אדום טרי/קפוא שלם

אבקת סוכר-לקישוט

אופציונלי: בישוקטים או מרנג אפוי

אופן הכנה:

  • בקערה או במערבל מזון מקציפים את השמנת.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את המסקרפונה עם הסוכר ופירות היער הטחונים.
  • מערבבים בעדינות את הקצפת לתוך מסת הגבינה, עד להתגבשות אחידה ללא גושים (אפשר להמשיך ולהקציף).
  • מעבירים ומשטחים את מסת הגבינה-קצפת לתבנית או לכלים אישיים (אפשר להשתמש במזלף חד פעמי).
  • מעטרים בפרי הפטל ומקשטים באבקת סוכר.
  • מכניסים למקרר למינימום שעה, עדיף לאורך כל הלילה.
  • ניתן להשתמש במרנג אפוי או בבישקוטים (טבולים בקפה) כבסיס למוס.

המתכון באדיבות השף מוריס מונייר לקייטרינג מונייר.

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012