,

מתכון לעוגיות גבינה מלוחות עם שומשום

נשאר לכם קצת שמנת וגבינה צהובה במקרר? ליטל לבל-אלפנדרי ממליצה לכם להכין מהם עוגיות גבינה מלוחות ששמים בצנצנת על השיש ומקווים שישאר קצת גם ביום למחרת

שבוע טוב. מקווה שהחג היה נעים וטעים והבטן מלאה בהרבה פשטידות, קישים, עוגות גבינה מוצלחות ועוד מאכלים טובים שהביא איתו חג שבועות.


בין אם אירחתם בחג או התארחתם, אני מניחה שכמו אצלי, נשארו לכם "שאריות" גבינה מיותמות במקרר, שלא תמיד יודעים מה לעשות איתן. מה דעתכם להכין מהן עוגיות מלוחות עם שומשום מעל?


הן נשנוש מעולה לאחסון בצנצנת העוגיות על השיש, מאלו ש"חוטפים" כשמתחשק משהו לאכול. תחליטו איפה, מתי, כמה ולמה לזלול מהן, אבל זהירות - הן נגמרות בצ'יק.

 

60-70 עוגיות

 

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה
3 כפות שמן
490 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח


לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום

 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל חומרי הבצק למשך 2-3 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1 ס"מ. מעבירים את עלה הבצק עם הנייר לתבנית אפייה.
  • מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום באופן שווה. מעבירים את התבנית למקרר לשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. חותכים את בעזרת גלגלת או סכין את הבצק לריבועים בגודל 3*3 ס"מ (בזמן האפייה הבצק נשאר כעלה צמוד עם סימון הריבועים ואין צורך לרווח ביניהם).
  • אופים כ-25 דק עד השחמה קלה בלבד.
    מצננים היטב ומאחסנים בכלי אטום בטמפ' החדר.

 

לפייסבוק של ליטקייק >>

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של ליטל לבל-אלפנדרי - ליטקייק

 

לטורים הקודמים:

עוגת גבינה ודאבל שוקולד

מאפה שבלולי גבינה וזיתים

עוגת גבינה ומרציפן

עוגת שוקולד ב-5 דקות (פרווה)

ריבועי שקדים וגרידת לימון

רוגעלך במילוי שוקולד

עוגיות חמאה ואגוזים