שילוב טעמים מפתיע, קרן ביטון כהן

מתכון לפשטידת תרד וגרגירי חומוס

שינוי מרענן לפשטידות הרגילות עם שילוב מפתיע של תרד, גרגירי חומוס וגבינת קממבר שנמסה על הכל

  • פורסם ב:
  • 20/05/2012 15:36
  • |
  • עודכן ב:
  • 29/05/2018 10:00
  • |

תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ (גובה 5 ס"מ)

מצרכים:

כוס וחצי קמח

חצי כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

3 ביצים

קופסת חומוס גרגירים - מסוננים מהמים ושטופים

2 שקיות ערמונים קלופים וקלויים (כ-200 גרם)

2 חבילות גבינת קממבר בקר, חתוכה לפרוסות דקות

כף וחצי חרדל דיז'ון גרגרים

2 כפות פירורי לחם

1 שקית עלי תרד טריים שטופים וחתוכים גס (כ-300 גרם)

מלח לפי הטעם

להקפצה: רבע כוס שמן זית

לשימון התבנית: מעט שמן זית ו-2 כפות שומשום לבן (לא חובה)

 מערבבים את כל המצרכים יחד

מערבבים את כל המצרכים יחד( קרן ביטון כהן)

 

אופן הכנה:

  • במחבת טפלון על להבה גבוהה מקפיצים תרד, שמן זית וערמונים במשך כחמש דקות ומורידים מהאש.
  • מערבבים בקערה קמח, קמח תפוחי אדמה, ביצים, חרדל, פירורי לחם ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים לקערה את גבינת הקממברט, הערמונים ותערובת התרד ומערבבים קלות.
  • משמנים את התבנית בשמן הזית ומפזרים מעל השמן את השומשום כולל הדפנות.
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

המלצת השף:

  • ניתן להוסיף עגבניות מיובשות לתערובת הפשטידה.
  • מומלץ לשלב שקדים פרוסים בפשטידה.

המתכון באדיבות השף ברק חי-חורש למשק צוריאל, המשיק את סדרת הגבינות המיוחדות.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012