אצבעות פילו גבינה ובטטה, יולה זובריצקי

מאפה בלקני • מתכון לאצבעות פילו עם גבינה ובטטה

לכבוד שבועות מאפה ליאון המפורסם מיפו משתף אתכם במתכון לאצבעות פילו במילוי גבינות ובטטה עם צ'ייסר איירן בצד. לחיים!

  • פורסם ב:
  • 24/04/2013 17:24
  • |
  • עודכן ב:
  • 29/05/2018 10:00
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 16 אצבעות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

8 עלי פילו טריים


מעט שמן למריחה (רצוי קנולה)


ביצה טרופה למריחה


למילוי:

250 גרם גבינה טוב טעם


250 גרם גבינה בולגרית/עיזים


2 ביצים


50 גרם קמח


6 כפות שמן


בטטה אחת גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות


מעט טימין


מעט מלח ופלפל


לאיירן (12 צ'ייסרים):

2 גביעים של יוגורט


2 כוסות משקה סודה


מעט מלח


אופן הכנה:

  • מקפיצים את הבטטות במחבת עם טימין, מלח ופלפל עד שהן מתרככות מעט. נותנים לבטטות להתקרר.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עם הבטטות, אפשר לטעום ולשפר טעמים.
  • על משטח עבודה נקי מניחים עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן. חשוב לכסות את עלי הפילו במגבת כדי שלא התייבשו.
  • ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב העלה פילו.
  • מגלגלים לגליל ארוך ואותו חותכים בצורה שווה ל-4 יחידות.
  • מושחים את הגליל תחילה בשמן ולאחר מכן בביצה טרופה.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.
  • אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  • כאשר האצבעות זהובות מלמעלה ובתחתית להוציא מהתנור.
  • מכינים את האיירן - מערבבים את כל החומרים יחד.
  • ניתן להוסיף שום כתוש, עירית או זעתר לשדרוג המתכון המסורתי.
  • מגישים לצד אצבעות הפילו.
 מומלץ להגיש עם איירן בצד

מומלץ להגיש עם איירן בצד( יולה זבריצקי)

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013