טחינה עם כרובית וחצילים, דן לב. סגנון: אוריה גבע

מתכון לפרחי כרובית עם טחינה וחצילים

כרובית פריכה, חציל מטוגן וטחינה שהופכת את הכל לאוממי משגע שאי אפשר להפסיק לטרוף. קבלו מנה שהתחילה כנשנוש והפכה לארוחה מושלמת, לא משנה מה השעה

  • פורסם ב:
  • 05/04/2012 12:00
  • |
  • עודכן ב:
  • 16/04/2018 11:00
  • |

מצרכים ל-4 מנות:

1 חציל חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 ראש כרובית קטן מפורק לפרחים קטנים

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית

1 כף סוכר

מלח

לטחינה:

240 מ"ל (1 כוס) טחינה גולמית

4 שיני שום כתושות

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

120 מ"ל (1/2 כוס) מים קרים

מלח

לתחמיץ:

80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות חומץ

מלח

2 כפיות סוכר

6 שיני שום קצוצות

צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

  • מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, שום, מיץ לימון ומים בקערה או מערבלים בבלנדר עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה. ממליחים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים קוביות חצילים ופרחי כרובית בקערה גדולה עם שמן, סוכר ומלח. מניחים בתבנית.
  • אופים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  • מכינים תחמיץ: מערבבים לימון, חומץ, מלח, סוכר ושום עם מחצית כמות הפטרוזיליה. יוצקים את התחמיץ על החצילים והכרובית ומשהים כחצי שעה ועד יממה במקרר. עד כאן אפשר להכין מראש.
  • להגשה: יוצקים טחינה למרכז צלחת, סביבה מסדרים קוביות חציל ופרחי כרובית ומפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה.
 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012