טעים להכין בבית, בועז לביא

3 מתכונים מנצחים ליום העצמאות

השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בגליל מגיש לכם 3 מתכונים מיוחדים לפיקניק המסורתי: קבב דיאנא, סלט חצילים בטחינה וחומוס ביתי עם בשר טלה

  • פורסם ב:
  • 19/04/2012 14:57
  • |
  • עודכן ב:
  • 16/04/2018 08:25
  • |

דוחול ספאדי

חומוס עם בשר טלה

מצרכים ל-4 מנות:
חצי קילו גרגרי חומוס מושרים למהלך הלילה
כפית אבקת אפייה
250 מ"ל (כוס) טחינה גולמית
125 גרם מיץ לימון סחוט
3.5 כפיות מלח
250 מ"ל (כוס) מים
כוס שמן זית
600 גרם בשר טלה חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל לפי הטעם
60 גרם צנובר קלוי
פטרוזיליה , פפריקה לקישוט

אופן הכנה:

  • לוקחים סיר גדול ושמים בו את החומוס שהשרינו במהלך הלילה.
  • שוטפים את החומוס היטב ומוסיפים את אבקת האפייה.
  • מכסים את החומוס עם מים ומבשלים על להבה חזקה למשך כשעה. מורידים את הקצף שהצטבר.
  • מוסיפים לחומוס מים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך עוד שעתיים עד שמקבלים מרקם חומוס דייסתי. כל זמן הבישול חשוב לבחוש ולהוריד את הקצף.
  • מסננים את החומוס ומקררים אותו בטמפרטורת החדר. מעבירים את החומוס למג'ימיקס ומוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון, מלח ומים קרים.
  • טוחנים הכל במג'ימיקס היטב עד קבלת מרקם משחתי. טועמים ומשפרים טעם ומוסיפים מלח ומיץ לימון במידת הצורך.
  • במקביל לוקחים מחבת ומחממים שמן זית. מקפיצים את הבשר עם מלח ופלפל.
  • מסדרים את החומוס בצלחת הגשה עד שהבשר מוכן. מקשטים את החומוס עם פפריקה, צנובר ופטרוזיליה, חמוצים טובים ופיתה חמה.

קבאב דיאנא

מצרכים:
1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט משובח
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון

אופן הכנה:

  • קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.
  • לשים הכול עד ליצירת תערובת דמוית בצק. מתבלים במלח, פלפל שחור ובהרט, ומוסיפים את הצנוברים.
  • יוצרים 12 כדורים ומשחילים על מקלות קינמון.
  • צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשהקינמון פונה מחוץ לגריל. אפשר גם לאפות 12 דקות בתנור ב-225 מעלות.
  • מגישים עם טחינה, סלט עלים או פיתה קלויה עם בצל ועגבניות בגריל.
 אפשר על מקל קינמון

אפשר על מקל קינמון(בועז לביא )

 

חציל בלאדי קלוי בטחינה

מצרכים ל-4 מנות:
2 חצילים בלאדי טריים 
כוס טחינה גולמית
מיץ מ-3-4 לימונים
2 שיני שום כתוש
מלח

אופן הכנה:

  • מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, השום והמלח. אם הטחינה סמיכה מוסיפים מעט מים.
  • קולים את החצילים על הגריל או על להבת גז עד שהחציל נהיה רך.
  • בוזקים את הטחינה על החצילים, מקשטים עם פפריקה ועם עלים ירוקים (אפשר זעתר, פטרוזיליה או עלי ראשד).
 הולך מעולה עם כל שאר הסלטים

הולך מעולה עם כל שאר הסלטים(בועז לביא )

 

המתכונים באדיבות השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012