הצנצנת התחסלה בצ'יק, ליטל לבל-אלפנדרי

מתכון לריבועי שקדים וגרידת לימון

ליטל לבל-אלפנדרי מגלה צנצנת עוגיות שהתרוקנה. מה עושים? ממלאים אותה בחזרה ומכינים ריבועי בצק פריך מנוקדים בשקדים עם גרידת לימון שמוסיפה טעם הדרי

  • פורסם ב:
  • 23/04/2012 11:41
  • |
  • עודכן ב:
  • 16/04/2018 11:41
  • |

בזמן האחרון אני אופה בעיקר עוגיות ועוגות בחושות, מאפים שנותנים לי תחושה של בית, משפחתיות ואהבה ופחות עוגות רושם למיניהן. אני בטוחה שהחשק שלי יחזור בקרוב, אך בינתיים יש על השיש במטבח תצוגה נאה של צנצנות מלאות בעוגיות.

התלבטתי איזה מתכון להעלות והחלטתי על זה שהצנצנת שלו התרוקנה ראשונה (העוגיות נגמרו ביום וחצי) וכנראה היו הטעימות ביותר לדעת "המחסלים".

העוגיות עשויות מבצק פריך המשלב בתוכו שקדים טחונים וגרידת לימון שנותנת טוויסט לימוני עשיר ואחרי שתטעמו עוגיה אחת יהיה שקשה להפסיק לנשנש. כמה כיף שיש משהו טעים "לחטוף" על הדרך!

מצרכים (35-40 עוגיות):
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
175 גרם (כוס ורבע) קמח
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
גרידה מלימון אחד
כף מיץ לימון
כפית תמצית וניל
1 חלמון

לציפוי:

1 חלבון
50 גרם (חצי כוס) שקדים מולבנים פרוסים
3 כפות סוכר

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, שקדים טחונים וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת פירורים גסים מאוד, אך אחידים (החמאה התערבבה היטב עם הקמח).
  • מוסיפים חלמון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים רק עד התגבשות לבצק אחיד.
  • מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצד. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה (או על משטח מקומח מעט) לעובי 3-4 מ"מ.
  • טורפים קלות את החלבון ומברישים את צידו העליון של הבצק המרודד. מפזרים בשכבה אחידה את השקדים הפרוסים ומעליהם את הסוכר.
  • בעזרת סכין חדה, מיישרים את השוליים וחותכים את הבצק לריבועים בגודל 4*4 ס"מ. מעבירים בזהירות את ריבועי העוגיות לתבנית ומסדרים במרווחים האחד מהשני.
  • אופים בתנור שחומם מראש כ-10-12 דק', עד הזהבה קלה בלבד בשוליים. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום עד 5 ימים.
 כיף לקחת אותן לפיקניק

כיף לקחת אותן לפיקניק(ליטל לבל-אלפנדרי )

 

לטורים הקודמים:

רוגעלך במילוי שוקולד

עוגיות חמאה ואגוזים

בראוניז שוקולד ואגוזים לפסח

טארט תפוחים לפסח

עוגת גזר בחושה

עוגיות אלפחורס

עוגיות גבינה מלוחות

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012