קינוח מצוין: פירות יבשים ביין אדום ותבלינים, קרן ביטון כהן

קינוח חגיגי: פירות יבשים ביין אדום ותבלינים

אהרוני מכין קינוח עשיר של פירות יבשים ביין אדום ותבלינים. מנה שניתן להגיש חמה או קרה, תלוי בעונה

  • פורסם ב:
  • 20/03/2013 16:23
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/04/2018 11:00
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 5 דקות | זמן הכנה כולל: 50 דקות | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

12 תאנים מיובשות


12 משמשים מיובשים


12 שזיפים מיובשים


חצי כוס צימוקים, בהירים או כהים


בקבוק יין אדום יבש


4-5 כפות סוכר חום/דבש/3-4 כפות תחליף סוכר ליצוף "טבעוני"


1-2 מקלות קינמון


2 מקלות וניל, חצויים לאורכם


סרט קליפה מלימון אחד


מיץ מלימון אחד


אופן הכנה:

  • שופכים את היין וכל התבלינים לסיר ומביאים לרתיחה.
  • מכניסים לסיר את הפירות היבשים ומביאים שוב לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה 30-45 דקות, או עד שהפירות מתרככים.
  • נותנים למנה להצטנן מעט ואז מחלקים למנות אישיות בכוסות הגשה.
  • ניתן להגיש את הקינוח קר עם כדור גלידה או סורבה לכל כוס.

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013