נהדרים לצד כוס תה אחרי ארוחת חג דשנה, flickr-whiteyinchicago

מתכון לבראוניס שוקולד לפסח

גם בפסח, לא מותרים על ריבועי השוקולד העשירים שתמיד קוצרים אינספור מחמאות

  • פורסם ב:
  • 22/03/2010 08:18
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 08:18
  • |

אביגיל ביסר, על השולחן

לתבנית פיירקס מלבנית:
75 גרם חמאה רכה, או מרגרינה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים, מופרדות
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שקדים, טחונים דק
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
קורט מלח

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל - 180 מעלות. 
- מקציפים את החמאה והסוכר כ - 3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפי את החלמונים אחד אחרי השני, ומקציפים עוד 2 דקות. 
- מעל סיר אדים ( או במיקרוגל) ממיסים את השוקולד, תוך כדי בחישה. מוסיפים את השקדים ואת אגוזי הלוז, מערבבים ומסירים מהאדים. 
- מקציפים את החלבונים עם מלח, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מידי. מקפלים אותו לתוך התערובת. 
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ - 40 דקות. מצצנים וחותכים לקוביות.

מחפשים קינוח להכין בפסח? נסו את אלה:

מוס שוקולד בשני צבעים >>

עוגיות מקרונים במילוי שוקולד >>

סופלה שוקולד חם עם רוטב שוקולד >>

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010