עוגת מצות חיהל'ה, חיה אילונה דר

מתכון לעוגת מצות עם קרם שוקולד וחלבה

חיהל'ה מכינה עוגה מלאה בזכרונות ילדות: שכבות של מצות ספוגות ביין קידוש במילוי קרם שוקולד עשיר ביחד עם פירורי חלבה

  • פורסם ב:
  • 06/04/2012 03:18
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/04/2018 11:00
  • |

חיה אילונה דר

אחת העוגות לפסח הזכורות לי מהימים הרחוקים של ימי ילדותי הינה עוגת שכבות של מצות ושוקולד. חברים רבים ביקשו מתכון ואני מצרפת, העוגה מורכבת משכבות של מצות וביניהן קרם שוקולד וחלבה, שילוב מוצלח וטעים. ההכנה מהירה, המצרכים זמינים ופשוטים והתוצאה מצדיקה את הכנתה.

עוגת מצות קרם שוקולד וחלבה

4-6 מנות

מצרכים:

5 מצות

יין אדום לקידוש

כף רום (אמיתי, לא תמצית)

100 גרם שוקולד מריר

1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד

50 גרם חלבה מפוררת

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד בבן מארי או בפולסים במיקרוגל, מוסיפים את הרום, אבקת האינסטנט פודינג שוקולד ו-4 כפות מהשמנת מתוקה.
  • מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה ומכבים את האש. נותנים לתערובת להצטנן מעט.
  • מקציפים את השמנת המתוקה שנותרה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד.
  • מרטיבים מצה ביין הקידוש. מורחים מעל מקרם השוקולד ומפזרים מעל מעט חלבה.
  • כך משתמשים ביתר המצות, הקרם והחלבה לבניית שכבות.
  • מכניסים למקרר לשעתיים לפני שחותכים ומגישים.

לעוד מתכונים של חיהל'ה הכנסו לבלוג יופי במטבח

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012