מאפה מצות עם פטריות ובצל, הדר תלם

מתכון למאפה מצות עם פטריות ובצל סגול

מתכון אידיאלי לחיסול מלאי המצות: מאפה שכבות פריך עם פטריות ובצל סגול, לבראנצ' של יום החג

  • פורסם ב:
  • 25/04/2011 01:13
  • |
  • עודכן ב:
  • 29/05/2018 10:00
  • |

עֹז תלם

מצרכים ל-3-4 מנות:

8-10 מצות

סלסלת פטריות שמפיניות או פורטובלו

2 בצלים סגולים בגודל בינוני, מקולפים

כפית עלי טימין טריים

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט זרעי שומשום

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  • פורסים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לפרוסות קצת עבות יותר
  • בקערה קטנה, טורפים את הביצים עם מעט מלח. שופכים את הביצים הטרופות לצלחת שטוחה.
  • טובלים את המצות בתערובת הביצים.
  • במחבת או סיר בגודל בינוני, מחממים מעט שמן זית. מוסיפים פנימה את הטימין ואת פרוסות הפטריות והבצל ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דקות, עד שהפטריות והבצל מתחילים להתרכך. מתבלים במעט מלח ופלפל. בשלב זה ניתן להוסיף פנימה קובייה קטנה של חמאה.
  • בתבנית מלבנית משומנת בגודל קטן, מניחים שיכבה ראשונה של מצות. מעליה שיכבה דקה של פטריות ובצל, ומכסים בעוד שיכבה אחידה של מצות. חוזרים על התהליך כך שלמאפה יהיו שלוש קומות.
  • מעל השכבה העליונה מפזרים מעט זרעי שומשום.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-13 דקות, עד שהחלק העליון השחים היטב.
  • מוציאים מהתנור, נותנים למאפה להתקרר מעט לפני שמגישים.

 

לעוד מתכונים וכתבות כשרות לפסח במתחם אוכלים טבעי:

מתכון לחזה עוף במילוי כרישה ותרד

חזרת - צמח מרפא על שולחן החג

פאייה עוף עם אורז

שוקי עוף אפויים ביין אדום

מתכון מסורתי לסילאן תוצרת בית

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011