חזה עוף במילוי תרד, יח"צ

מתכון לחזה עוף במילוי תרד וכרישה

חזה עוף עסיסי עם עור פריך, במילוי ירוק של פיסטוקים, תרד מאודה וכרישה ארומטית, ביחד עם ירקות צלויים באיטיות

  • פורסם ב:
  • 23/04/2011 22:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/09/2018 22:12
  • |

שף מירב שפילמן

מצרכים ל-4 מנות:

 4 יחידות חזה עוף טבעי עם עור ללא עצם עם כיס (בקשו מהקצב להכין לכם את החזה עוף, כך שישאר עם העור מעל, ולפתוח לכם כיס בעזרת האצבע)

כוס תרד מאודה (ניתן להשתמש במדליוני תרד קפואיים)

2 שיני שום קצוצים

כרישה אחת, החלק הבהיר בלבד, פרוסה דק 

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס פיסטוק מקולף

מלח פלפל ואגוז מוסקט

1/2 כוס יין לבן      

לקונפי עגבניות ופלפלים:

2 פלפלים אדומים, מנוקים מליבה וחתוכים לרבעים

1/2 כוס שמן זית משובח

מלח ופלפל

2 ראשי שום פרוסים

3 עגבניות בינוניות, חתוכות לרבעים

4 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

  • להכנת הקונפי, צולים את הפלפלים, העגבניות, השום והתימין ושמן הזית בתנור על חום נמוך של 100 מעלות כשעה.
  • מחממים מחבת עם מחצית הכמות של השמן זית ומאדים קלות את הכרישה, השום והפיסטוק כ-5 דקות על אש בינונית, ומתבלים עם מלח פלפל ואגוז מוסקט.
  • אם המילוי נראה רטוב מדי, סוחטים ממנו את הנוזלים העודפים לאחר שהצטנן מעט.
  • ממלאים את את הכיס של כל אחד מנתחי חזה העוף בתערובת המילוי - מקפידים שלא לקרוע את העור.
  • מחממים מחבת עם שארית שמן הזית וצולים את החזה שהצד עם העור כלפי מטה עד השחמה קלה.
  • מעבירים לתבנית פיירקס, יוצקים מעל את היין הלבן, וצולים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לעוד כ 15 עד 20 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין. מגישים ביחד עם ירקות הקונפי.

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

   

המתכון באדיבות מירב שפילמן - שף 'עיצובים בטעמים'

לעוד מתכונים וכתבות כשרות לפסח במתחם אוכלים טבעי:

חזרת - צמח מרפא על שולחן החג

פאייה עוף עם אורז

שוקי עוף אפויים ביין אדום

מתכון מסורתי לסילאן תוצרת בית

כתבה זו פורסמה לראשונה בשנת 2011