לא רק בפסח - פאי מרשים לארוחה חגיגית, אריה ויסמין

מתכון לפאי אגוזים לפסח

בצק חמאה מנוקד בשקדים טחונים במילוי תערובת של אגוזי לוז מקורמלים עם שמנת מתוקה

  • פורסם ב:
  • 12/04/2011 13:08
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/04/2018 09:00
  • |

מצרכים:

1 כוס קמח מצה

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שקדים טחונים

2/3 כוס סוכר

150 גרם חמאה

2 חלמונים

4 כפות מים

אופן הכנה:

  • מערבלים את המצרכים במעבד מזון עד שנוצר בצק אחיד. מקררים במקרר למשך 1/2 שעה.
  • מרדדים את הבצק לקוטר 26 ומקפיאים.

מצרכים למילוי:

200 גרם אגוזי מלך

200 גרם אגוזי לוז

350 גרם סוכר

175 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  • ממיסים את הסוכר בסיר עם תחתית כבדה עד שהוא הופך לקרמל. מורידים מהאש.
  • מרתיחים את השמנת בסיר נפרד ומסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבוב מתמיד, לקרמל עד שנוצרת תערובת הומוגנית.
  • מוסיפים את האגוזים לתוך התערובת.
  • משטחים את המילוי על הבצק הקפוא.
  • אופים במשך 25 דקות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות.

המתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011