משובבות לב ובטן וקוצרות אינספור מחמאות, יח"צ

מתכון למקרונ'ס במילוי שוקולד מריר

אורן בקר מפשט את אופן הכנת העוגיות העדינות ומוכיח שכל אחד יכול להכין אותן בבית

  • פורסם ב:
  • 11/04/2011 18:05
  • |
  • עודכן ב:
  • 04/04/2018 21:00
  • |

מצרכים:

3 חלבונים

1 כף סוכר

1/2 1 כוסות אבקת שקדים

3/4 1 כוסות אבקת סוכר

צבעי מאכל: אופציונלי

 

אופן הכנה:

  • מערבבים אבקת שקדים ואבקת סוכר ומנפים ביחד.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר. לקצף גמיש.
  • מקפלים את החומרים היבשים לתוך החלבונים.
  • מזליפים בעזרת צנתר על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מהתערובת כמעין כפתורים.
  • אופים ב-130 מעלות כ-12 דקות.
  • הערה: ניתן לצבוע את התערובת בצבעי מאכל לקבלת מקרונים בגוונים שונים.

גנאש שוקולד מריר למילוי המקרון

מצרכים:200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 תפוח מקולף
1 כפית חמאה
1 כף ליקר קוואנטרו

אופן הכנה:

  • מחממים שמנת מתוקה בסיר, יוצקים עליה את השוקולד ומערבבים היטב במהירות עד שהשוקולד נמס.
  • מצננים את הקרם במקרר.
    חותכים את התפוח לקוביות קטנות של ס"מ, מקפיצים במחבת עם החמאה ומוסיפים את הליקר קוואנטרו.
  • ממשיכים להקפיץ כ-2 דקות עד לריכוך התפוח.
  • מוסיפים את התפוחים לגאנש ומערבבים.
    מורחים בין כל שתי עוגיות מעט קרם גנאש ומצמידים בעדינות. 

המתכון באדיבות אורן בקר מקונדיטורית בליקר בייקרי, מתוך Manteka - אתר הקונדיטוריה הישראלי.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011