בעקבות תחקיר עושות חשבון: כך תכינו בעצמכם פלאפל ביתי ובריא

הפלאפל שמוכרים בדוכנים ברחוב לא תמיד בריאים, כפי שראינו בתחקיר של "עושות חשבון". אז איך מכינים פלאפל ביתי ובריא? הנה המתכון

  • פורסם ב:
  • 09/01/2018 17:59
  • |
  • עודכן ב:
  • 09/01/2018 21:35
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מתכון פלאפל

1/2 קילו חומוס ששרה לילה במים (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת אם אפשר במהלך ההשריה).

1 בצל גדול

5 שיני שום

לסנן את מי ההשריה, לשטוף את החומוס,

לטחון את החומוס , הבצל, השום עם צרור שלם של כוסברה ופטרוזיליה 

להוסיף :

2 כפות מלח גס

1 שקית אבקת אפיה/ או כף סודה לשתייה

הרבה תבלינים: פלפל שחור, כמון וזרעי כוסברה.

להניח את התערובת (מכוסה) במקרר לשעה לספיגת טעמים.

לטגן בשמן עמוק, ברתיחה עדינה יחסית, שלא ישחים מדי בחוץ לפני שיתבשל בפנים.