ציזיקי ספרדי, אפיק גבאי

ציזיקי ספרדי עם שמן זעתר ושקדים לחים

עם כל התוספות הנכונות, תבלין מפתיע ושקדים לחים שנותנים פריכות נעימה, הצזיקי הספרדי נותן פייט לא רע לאחיו היווני הרגוע. רק אל תשכחו להתפנק בכוס יין לבן בצד

  • פורסם ב:
  • 12/12/2017 15:17
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/04/2018 09:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

המתכון באדיבות שף אסי לוי, מסעדת בבי

מרכיבים לציזיקי:

400 גרם יוגורט סמיך של דנונה


10 גרם נענע יבשה


5 ג אבקת שום יבש או שום פרוס יבש


20 מ"ל שמן זית


2 כפות שמנת חמוצה 15%


50 גרם שקדים לחים קלופים וקצוצים


2 מלפפונים גדולים


5 גרם מלח


קורט  פלפל לבן

מרכיבים לשמן אזוב (זעתר טרי):

40 מ"ל שמן זית זך


כף אזוב טרי \זעתר טרי קצוץ דק

אופן ההכנה:

  • מגרדים את המלפפונים בפומפיה גסה
  • זורים מלח מעל המלפפונים, מערבבים ומניחים במסננת לחצי שעה
  • סוחטים היטב את המלפפונים מהמיץ שלהם ומניחים במקרר עד להגשה.
  • בקערת עירבוב מניחים את כל מרכיבי הציזיקי מלבד המלפפונים.
  • משרים במקרר לשעתיים לפחות לספיגת הטעמים ביוגורט.

אופן הכנת שמן האזוב:

  • בסיר קטן מחממים קלות (לא מרתיחים) את שמן הזית עם כף האזוב הקצוץ
  • מניחים בצד להצטנן ולספוג טעמים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017