עוגיות לימון, קרן ביטון כהן
מתכון לעוגיות לימון פריכות
מתכון לעוגיות נימוחות ופריכות עם ריח לימוני משגע. אפשר לארוז את העוגיות יפה בצנצנת ולהעניק כמתנה
סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 24 עוגיות | רמת קושי: קל
מצרכים:
¾ 2 כוסות קמח רגיל
כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
½ 1 כוסות סוכר חום
1 ביצה
גרידה דקה מלימון אחד
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומערבבים עם המלח.
- בקערה אחרת טורפים היטב (עם כף עץ או מטרף) את המזולה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית מעט. טורפים לתור התערובת את הביצה, גרידת הלימון ומיץ הלימון.
- מוסיפים את תערובת הקמח פנימה ובוחשים בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד.
- מעבירים למקרר לחצי שעה.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים 24 כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם מרווחים זה מזה על התבנית (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה).
- מכניסים לתנור ואופים 13 דקות או מעט יותר, עד שהעוגיות נאפו והזהיבו בקצוות. אחרי חצי מהזמן מסובבים את התבנית 180 מעלות כדי לוודא אפייה אחידה.
- נותנים לעוגיות להתקרר מעט לפני שמגישים או שומרים בצנצנת אטומה.
צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן
למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:
בורקיטס גבינות מבצק פריך
המדריך המלא להכנת קיש ופשטידה
עוגת מוס גבינה לימונית
הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013