תוספת מעולה ובריאה לכל ארוחה, קרן ביטון כהן

מתכון לסלט גזר מרוקאי

בישול אתני: בתכנית המוקדשת למטבח המרוקאי, אהרוני מכין סלט גזר מרוקאי פיקנטי עם אריסה וכוסברה, תוספת מעולה ופשוטה לכל ארוחה

  • פורסם ב:
  • 11/06/2013 12:36
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/09/2018 22:52
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות: 3 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

6 גזרים טריים, קלופים


3 שיני שום, כתושות


3 כפות שמן זית


4 כפות מיץ לימון, סחוט טרי


1 כף אריסה


1/2 כפית כורכום


1/2 כפית כמון טחון


מלח ופלפל לבן


3 כפות כוסברה, קצוצה


אופן הכנה:

  • חותכים כל גזר לאורכו לשניים.
  • חותכים כל מחצית לפיסות באורך של 4-3 ס"מ.
  • מבשלים את הגזרים במי מלח רותחים כ-15 דקות, עד שהם רכים דיים, אך לא מדי.
  • מסננים ומעבירים לקערה.
  • מערבבים את הגזרים בעודם חמים עם השום, שמן הזית, מיץ הלימון, האריסה, הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל והכוסברה.
  • מגישים לצד המנה העיקרית או כמנה ראשונה.

לשאר המתכונים מהתכנית:

טאג'ין עם בשר ופירות יבשים

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013