עוגת תפוזים בחושה, מתוך התוכנית פשוט וטעים

עוגת תפוזים בחושה של חורף

חוץ מלשמח מבוגרים וילדים, העוגה הזו גם קלה להכנה - כמעט מתערבבת מעצמה - והיא רכה ומושלמת עם כוס תה ליד. לגזור ולשמור לימים קרים

  • פורסם ב:
  • 13/12/2014 14:15
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/04/2018 09:09
  • |

איילת הירשמן

כשאנחנו חוזרים מהגן ונכנסים לבית החם, עם מעילים ובוץ על המגפיים, והבן שלי שואל, "יש עוגת תפוזים כתומה שלך?", ואוכל אותה - פרוסה בכף הרכה שלו, פירורים מסביב לפה ואושר בעיניים - אני יודעת שחורף באמת. חוץ מלשמח ילדים ומבוגרים, העוגה הזאת גם קלה לגמרי להכנה, אפשר לומר - כמעט מתערבבת בעצמה, והיא רכה ומיטיבה.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | בבקה 24 ס"מ/תבנית 26 ס"מ | קושי: בינוני

מצרכים

מצרכים לתפוזים:

2 תפוזים, בשלים וכתומים, עם הקליפה, חתוכים לרבעים


1 כוס (200 גרם) סוכר


1 כוס (200 מ"ל) מים



לעוגה:
4 ביצים


1 ו-1/2 כוסות סוכר


1 כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים


קליפה מגוררת מ-1 תפוז כתום


1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח


1 ו-1/2 כוסות (250 מ"ל) שמן קנולה או שמן תירס


ספריי חמאה לשימון התבנית



אפשרות להגשה:
אבקת סוכר


אופן הכנה

הכנת התפוזים:

  • שמים בסיר את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה, עד שהסוכר נמס ומתחיל להיווצר סירופ.
  • מוסיפים את רבעי התפוזים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהם ספוגים לחלוטין בסירופ הסוכר והוא מצטמצם (בודקים מדי פעם ואם חסרים נוזלים בסיר מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל). מצננים.
  • מעבירים את התפוזים עם הסירופ למעבד המזון (שומרים את הסירופ במחבת בינתיים).
  • מעבדים את התפוזים למחית במעבד המזון. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הסירופ שנשמר במחבת לקערה ומערבבים.

העוגה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • משמנים את התבנית.
  • שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים 3-4 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מהמערבל.
  • מוסיפים פנימה שליש ממחית התפוזים ואת מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים.
  • מוסיפים עוד שליש ממחית התפוזים וחצי מהקמח ומערבבים, מוסיפים את השמן ואת שאר מחית התפוזים והקמח ומערבבים לעיסה אחידה - לא מערבבים יותר מדי, כי אחרת העוגה עלולה לצאת קשיחה.
  • יוצקים לתבנית.
  • אופים 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה, וזהובה, וקיסם הננעץ לתוכה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים.
  • אם אופים בתבנית פרח או בבקה - הופכים בזהירות.
  • זורים אבקת סוכר ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014