בראוניז, פוטוליה

המרכיב הזה יחליף את הקמח והחמאה בבראוניז שלכם

נכון, אולי לא את כל החמאה, אבל ברגע שתכניסו לבלילה את חומר הגלם הזה, הבראוניז שלכם יהפכו להרבה יותר רכים ומושחתים מינוס הקנס הקלורי הכבד

  • פורסם ב:
  • 26/11/2017 17:23
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/04/2018 09:00
  • |

מכירים את התחושה הקשה הזאת שמתגנבת ללב כשמגלים את כמות החמאה המבהילה שברשימת המרכיבים במתכון לבראוניז, בדיוק כשאתם בעיצומו של קרייבינג חזק למשהו מתוק, שוקולדי, רך וחמאתי? בדרך כלל ההגיון מנצח ומדחיקים את החשק לדבר הכל כך נחוץ הזה, אבל מה קורה כשהמוח לא מפסיק לפנטז על אותו ביס מושחת, מתפוצץ משוקולד, רך, מתמסר ו(סליחה על הקלישאה) נמס בפה? או, בשביל זה אנחנו כאן. עזבו אתכם מתחליפים דיאטטיים דוגמת רסק תפוחים (ניסינו, זה עובד רק בעוגות עדינות טעם ונייטרליות) או מרכיבים דלי שומן שפוגעים במרקם או מייצרים טעם לוואי. הכוכבת האמיתית היחידה שמאפשרת לקצץ את כמויות החמאה מבלי לוותר על הרכות והלחות האופיינות היא גבינת ריקוטה, ותתפלאו כמה טוב היא עושה לקינוח המושחת, לא רק בגזרת הטעם, אלא בעיקר בכל מה שקשור למרקם.

>> השיטה האלבנית לכבישת ירקות שהשאירה את אהרוני המום

>> מלא מתכונים מעולים לחנוכה

הנה כמה עובדות שישכנעו אתכם להצטרך לניסוי: טעמה של הריקוטה נייטרלי ולכן משמש מצע טוב לספיגת כל טעם או תיבול שיצורפו לה - החל מגרידת תפוז או לימון, דרך קינמון ועד לקונפיטורה ביתית. מרקמה קרמי, קטיפתי ומספיק יציב כדי לא להפוך לשלולית בעת האפייה, ולכן יכול במקרים רבים להחליף קמח על תקן מייצב (נסו להפחית את כמות הקמח בפשטידה ולהוסיף במקומו ריקוטה). בנוסף - מתכונים לבראוניז שוקולד גבינה יכולים בהחלט לקבל חיזוק של ריקוטה על תקן עוגת גבינה. כל מה שצריך לעשות זה לתבל את הריקוטה בגרידת לימון, מעט סוכר (או כל ממתיק אחר) ווניל או תמצית וניל איכותית, ואז להוסיף את שאר מרכיבי המתכון, דוגמת ביצים או קורנפלור. סקפטיים? נסו את הבראוניז השוקולדיים המושחתים הללו, שמחוזקים בעוגת גבינה על בסיס ריקוטה, בלי טיפת קמח וכמות הגיונית של חמאה.

מושחתים ורכים, מינוס הקנס הקלורי
 

מושחתים ורכים, מינוס הקנס הקלורי(פוטוליה)

בראוניז שוקולד ריקוטה חמאתיים בלי טיפת קמח ועם כמות הגיונית של חמאה


(23-26 יחידות)

מצרכים:

לתערובת השוקולד

1-1.5 כוס שוקולד מריר איכותי או פתיתי שוקולד צ'יפס


1/2 כוס חמאה


4 ביצים


1/2 כוס אבקת קקאו איכותי + 2 כפות אבקת שוקו ממותק


1/2 כוס אבקת שקדים


1/2 כפית מלח


תוספות אפשריות לתיבול הבלילה
מעט קינמון /1/2 כפית אבקת קפה נמס או 1/2 שוט אספרסו / 1/2 כוס מיני מרשמלו/ 1/2 כוס שערות חלווה

לתערובת הריקוטה

2 כפיות תמצית וניל איכותית


1/2 כוס חלב


1/3 כוס + 2 כפות גבינת שמנת בטמפרטורת החדר


1 כפית קורנפלור


3-4 כפות סוכר (תלוי ברמת המתיקות שאוהבים)


1 ביצה


1/2 חלב


1/2 כפית תמצית וניל איכותית


1 כף מיץ לימון


קורט מלח

אופן ההכנה:

לתערובת השוקולד

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים על תבנית בגדול 32/25 נייר אפייה. ממסים את החמאה והשוקולד בבן מארי או במיקרוגל, מערבבים עד להמסה ואיחוד החומרים ומניחים בטמפרטורת החדר לצינון.
  • בקערה גדולה ועמוקה מערבבים היטב את הביצים והסוכר במשך שתי דקות עד לקבלת צבע צהוב בהיר. מוסיפים בהדרגה את השוקולד והחמאה, ואחרי כל "נגלה" מערבבים היטב. אם רוצים להוסיף אחת מהתוספות המומלצות, זה הזמן.
  • בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, הקקאו, אבקת השוקו הממותק, המלח והווניל ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.

לתערובת הריקוטה

  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי תערובת הריקוטה היטב עד למרקם חלק. מעבירים 2/3 מתערובת השוקולד לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
  • מוסיפים את תערובת הריקוטה ומערבבים קלות באמצעות מזלג בין הבלילות. מוסיפים את תערובת השוקולד, מכניסים לתוך התערובת סכין ו"מציירים" בתוך הבלילה כדי ליצור את עיטורי הריקוטה. משטחים שוב לשכבה אחידה. אפשר גם לבנות את הבראוניז אחרת, לשפוך את כל בלילת השוקולד לתבנית ורק אז לצרף את תערובת הריקוטה. אז מתקבלים בראוניז שחורים - לבנים, כשהשכבה העליונה מוקדשת לתערובת הריקוטה.
  • אופים במשך 25 דקות עד שהחלק העליון מתייצב, מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות להתייצבות המרקם ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017