לפעמים שדרוג קטן יכול לעשות את כל ההבדל במנה. כנאפה דובדבנים, מתוך התוכנית "אחד על אחד"

כנאפה דובדבנים • השדרוג המתוק של אהרוני

בשנים האחרונות הכנאפה הפכה להיות החומוס החדש כשכל אחד יוצא בהכרזה: "אני מכיר את הכנאפה הכי טוב בארץ!" מתי בפעם האחרונה ניסיתם להכין כנאפה בבית? ישראל אהרוני מלמד איך עושים זאת בקלות

  • פורסם ב:
  • 14/06/2015 13:16
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/04/2018 09:00
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קשה

מצרכים

אטריות קדאיף


100 גרם חמאה מומסת


1 כף אבקת סוכר


למילוי:
חבילת ריקוטה פרסקה


1 כוס דובדבנים טריים מגולענים


קליפת לימון מגורדת


לסירופ:
כוס סוכר


כוס מים


2-3 כפות מיץ לימון


מי פריחת הדרים


לטיגון:
30 גרם חמאה מומסת


להגשה:
פיסטוקים קצוצים


אופן הכנה

  • יוצקים את כל מצרכי הסירופ לסיר, למעט מי פריחת ההדרים, ומבשלים על אש קטנה.
  • לתוך קערה גוזרים את אטריות הקדאיף לפיסות קצרות.
  • מוסיפים לקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי.
  • על משטח עבודה (ולא על הכיריים) יוצקים למחבת 30 גרם חמאה מומסת ועליה מניחים חצי מכמות הקדאיף ומשטחים.
  • מפזרים מעל את תערובת הגבינה ומשטחים, תוך השארת ס"מ שולי בצק ריקים מסביב.
  • מניחים מעל את המחצית השנייה של הקדאיף ומהדקים בעדינות.
  • מדליקים להבה גבוהה ומטגנים כמה דקות על צד אחד עד שהוא שחום.
  • הופכים על צלחת ומגליצ'ים חזרה למחבת על הצד השני, מנמיכים להבה ומטגנים להשחמה.
  • מגליצ'ים לצלחת הגשה.
  • מוסיפים לסירופ מי פריחת הדרים, מערבבים ויוצקים מעל הכנאפה, ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015