התקפת שוקולד לשבת. נמסיס של קפה איטליה, מיכל רביבו

ביקשתם, קיבלתם: עוגת השוקולד המושחתת של קפה איטליה

עם תועפות חמאה והמון שוקולד איכותי, עוגת הנמסיס של קפה איטליה היא החטא המושלם לסופ"ש הזה, והיא הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שנראה

  • פורסם ב:
  • 23/03/2017 17:16
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/02/2018 20:27
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מתוך ספר המתכונים של "קפה איטליה", באדיבות האחים ירזין

עוגה שוקולדית להפליא ונטולת קמח, אך עתירת חמאה ושופעת שוקולד. מה הפלא שהקינוח המושחת הזה זכה לכינוי "נמסיס"- אויב מושבע?

החומרים:

לאפייה: תבנית אפיה עגולה בקוטר של 25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה


100 מיליליטר מים


210 גרם אבקת סוכר


340 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)


225 גרם חמאה


5 ביצים גדולות

עוד כתבות שיעניינו אתכם:

מתכוננים לפסח: טארט קקאו וקרמל מלוח במילוי פטל וקרם וניל

קישואים ממולאים בבורגול וחמוציות

אופן ההכנה

  • מחממים על אש בינונית בסיר קטן 100 מילילטר מים ו-140 גרם סוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים להרתיח במשך דקה עד לקבלת סירופ עדין (נוזל סמיך). מניחים בצד.
  • יוצקים לסיר קטן כשני ס"מ מים ומרתיחים על אש קטנה.
  • מניחים על גבי הסיר עם המים הרותחים קערה שתכסה את פתח הסיר אך מקפדים שהמים לא ייגעו בקערה. בתוך הקערה מניחים את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את סירופ הסוכר לקערה עם השוקולד ומערבבים היטב. מורידים את הקערה מהסיר.
  • מצננים את תערובת השוקולד כעשר דקות.
  • מקציפים במעבד מזון במשך עשר דקות את הביצים ו 70 גרם אבקת סוכר עד שנפח התערובת מכפיל את נפחו.
  • יוצקים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים באיטיות ותוך כדי ערבוב על לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה.
  • מניחים מגבת מטבח מקופלת לשניים בתוך תבנית תנור גדולה ועמוקה, ועליה מניחים את התבנית עם העוגה.
  • ממלאים את תבנית התנור במים עד לשלושה רבעים מגובה תבנית האפיה.
  • מחממים תנור אפיה ל 120 מעלות.
  • מכניסים את התבניות לתנור ואופים במשך חמישים דקות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוך התבנית עם המים.
  • כשהעוגה מתקררת מעבירים אותה לצלחת הגשה תוך כדי הפיכת התבנית