קינוח שושני תפוחים, נועם פריסמן

קינוח שושני תפוחים • מתכון של ישראל אהרוני

אהרוני מכין לכם קינוח קל להכנה שעושה הרבה רושם - שושנים פריכים וחמאתיים של בצק עלים ופרוסות תפוחים

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 07:36
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים

1 חבילת בצק עלים


6 תפוחים אדומים


לסירופ:
100 גרם חמאה


חצי כוס סוכר


כפית תמצית וניל


מיץ מלימון אחד


קליפה מלימון אחד


2 כפיות קינמון


2 כפיות סוכר

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חוצים את התפוחים ופורסים דק.
  • מבשלים בסיר עם מים רותחים דקה ומקררים.
  • ממיסים במחבת חמאה, סוכר, תמצית וניל, מיץ וקליפת לימון.
  • מפשירים מעט את הבצק וחותכים אותו לרצועות של כ-25 על 4 ס"מ. מורחים עליהם חמאה מומסת.
  • מסדרים את פרוסות התפוחים על הרצועות, מפזרים סוכר וקינמון ומקפלים לשניים.
  • מגלגלים לשבלול, שמים את שבלולי הבצק בתבנית, מורחים את עלי התפוחים בחמאה מומסת ואופים בתנור כחצי שעה.
  • בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  •  

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015