סלטים ב-60 שניות: סלט ביצים ביתי

את הגרסא הזו לסלט ביצים לא תוכלו להפסיק לאכול. בזכות הבצל המטוגן, הסלט מקבל טעמים מתקתקים וממכרים, והוא פשוט מאוד להכנה

  • פורסם ב:
  • 16/02/2016 12:30
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/02/2016 11:47
  • |

גיל גוטקין

סלט ביצים הוא אחד מהסלטים הכי פשוטים שאפשר בבית. מרתיחים ביצים קשות, קוצצים אותן, מוסיפים קצת תוספות והסלט מוכן. הפעם, תוספת של המון בצל מטוגן הופכת את הסלט לממכר במיוחד, ולא כדאי לוותר עליה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 7 דקות | זמן כולל: 15 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים

7 ביצים


2 בצלים


2 כפות שמן צמחי (למשל קנולה או תירס, לא זית)


כפית סוכר


כפית חומץ


3 כפות מיונז


כפית גדושה חרדל


חצי כפית מלח


1 בצל ירוק (לא חובה)

אופן הכנה

  • בסיר קטן מרתיחים מים ומוסיפים את הביצים בזהירות.
  • מבשלים את הביצים ברתיחה במשך 8 דקות.
  • מוציאים אותן מהמים, מקררים מעט, ומקלפים.
  • בזמן שהביצים מתבשלות, קוצצים את הבצלים לקוביות לא גדולות.
  • מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. אחרי כ-5 דקות מוסיפים את הסוכר והחומץ וממשיכים לטגן על אש בינונית עד שהבצל משחים.
  • קוצצים בעזרת סכים את הביצים הקשות לקוביות קטנות (אפשר גם לגרד על פומפיה, אם אוהבים דק).
  • מוסיפים לביצים את המיונז, החרדל, המלח והבצל המטוגן ומערבבים בעדינות עם כף או כפית.
  • טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
  • קוצצים את הבצל הירוק, מוסיפים לסלט ומערבבים.
 
סלט ביצים ביתי
 

סלט ביצים ביתי(גיל גוטקין)

רוצים עוד מתכוני סלטים? לחצו כאן.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2016