עוף מקסיקני עם פלפלים , נועם פריסמן

עוף מקסיקני עם פלפלים • מתכון של ישראל אהרוני

מנה עיקרית פשוטה וטעימה מהמטבח המקסיקני. גיוון מושלם למנות העוף שכולנו מכינים, מושלם עם תוספת של אורז

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 03:12
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | רמת קושי: קל

מצרכים:

8 שוקיים של עוף


5 כפות שמן זית


1 כף אורגנו


כפית כוסברה טחון


קמח


4 שיני שום קצוצות


1 פלפל צ'ילי פרוס


2 בצלים סגולים חתוכים ל8 פלחים לאורך


2 פלפלים אדומים


1 קופסה עגבניות מרוסקות


2 כוסות מים


2 כוסות שעועית לבנה קפואה


המון כוסברה קצוצה גס

אופן הכנה:

  • מקמחים את השוקיים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים בסיר רחב ושטוח עד להשחמה תוך הוספת כוסברה טחונה. מוציאים מהסיר.
  • חותכים פלפלים אדומים לקוביות.
  • מטגנים במעט שמן את האורגנו, השום, הבצל, הצ'ילי והפלפלים כשלוש דקות.
  • מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את העגבניות ומים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את השעועית ומבשלים יחד כ45 דקות.
  • מפזרים עלי כוסברה ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015