סופגניות, קרן ביטון כהן

ברלינר - סופגניות גרמניות קלאסיות עם קרם חלבה

ג'ון פ. קנדי העלה אותן על המפה, הן נמכרות בגרמניה בכל מאפייה שכונתית ובדוכני רחוב. תום פרנץ מכין אותן לחברים בישראל בעיקר בחנוכה עם קרם חלבה בצד ועוד מילויים שונים

  • פורסם ב:
  • 12/11/2013 17:19
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/04/2018 11:00
  • |

"Ich bin ein Berliner" בעולם מכירים את שמן של הסופגניות הגרמניות הקלאסיות בעיקר בזכות ג'ון פ. קנדי שהכריז "אני ברלינאי" שנשמע בגרמנית מאוד דומה ל "אני סופגנייה", בנאום המפורסם שנשא בברלין בשנת 1963.

הברלינר נמכרות בכל מאפייה שכונתית ואפילו בעמדות מכירה ברחוב, כל השנה - קיץ, חורף, סתיו, אביב.

אני כמובן אוהב להכין אותן לחברים בישראל בעיקר בחנוכה, הן טעימות ועסיסיות והמתכון מנצח!

הטוויסט שלי לסופגנייה הגרמנית הקלאסית הוא להגיש אותה לצד קרם חלבה. מכיוון שאני מאוד אוהב מילוי אני פשוט נוהג להגיש צלחת סופגניות ולצידן קעריות של כל מיני מילויים - ריבות ביתיות שאני מכין, קרם חלבה מפנק, גנאש שוקולד תפוז ועוד.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: כשעתיים | כמות: 24 ברלינר | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


500 גרם קמח רגיל


30 גרם שמרים


150 גרם סוכר


60 גרם חמאה רכה


קורט מלח


250 מ"ל חלב חמים


ביצה


זסט מלימון אחד


שמן לטיגון עמוק


סוכר דק לציפוי הברלינר


150 גרם ריבה ביתית או קרם חלבה או גנאש שוקולד תפוז


לקרם חלבה (אם רוצים):

חבילת שמנת מתוקה 38%


2 כפות אינסטנט פודינג וניל


2-3 כפות ממרח חלבה


אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה קטנה את השמרים וחצי מכמות החלב החמים.
  • מוסיפים 2 כפות מהקמח וכפית מהסוכר.
  • מערבבים, ומשהים בצד במקום חמים עד שהתערובת תופחת (בערך רבע שעה).
  • בקערת המיקסר מניחים את שאר המרכיבים - הקמח, הסוכר, החמאה, המלח, שאר החלב, הביצה וזסט לימון.
  • מערבבים במהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת השמרים. מעבדים עד לקבלת בצק רך ואז ממשיכים ומעבדים ביד לקבלת בצק רך גמיש ואחיד.
  • מעבירים לקערה אחרת מעט משומנת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי 2.5 ס"מ.
  • בעזרת חותכן או כוס קורצים עיגולים מהבצק.
  • מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת. מתפיחים עד שהברלינר מכפילות את נפחן.
  • מחממים את השמן בסיר המתאים לטיגון עמוק (מומלץ לחמם את השמן לטמפרטורה של 170 מעלות).
  • מטגנים את הברלינר למשך 4-5 דקות עד שהן מזהיבות יפה מכל צד.
  • מוציאים מהשמן הישר לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיחת עודפי השמן.
  • נותנים לברלינר להצטנן 2 דקות ומגלגלים מיד בסוכר דק.
  • קרם החלבה: מעבירים לקערה את כל המרכיבים ומקציפים לקרם חלק ויציב. משהים 5-10 דקות לפני ההגשה.
  • אם רוצים למלא את הברלינר במלית יש למלא שק זילוף עם צנתר קטן במלית הרצויה, להחדיר את הצנתר לברלינר ולמלא. לגלגל בסוכר דק ולהגיש. אני אוהב להגיש לצד קעריות של כל מיני מילויים. זהירות, הן נעלמות בלי ששמים לב!

לכתבה המלאה על פרויקט חנוכה של תום פרנץ

לשאר המתכונים בפרויקט:

הנס השמן - לביבת ענק של תפוחי אדמה

רייבכוכן - לביבות תפוחי אדמה עם קומפוט תפוחי עץ ורוטב סלק

קווארק בלשן - כדורי גבינה מטוגנים במילוי משמשים בסירופ תבלינים וקצפת

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013