לביבה חמה ומתוקה, קרן ביטון כהן

מתכון ללביבות תפוחי אדמה וגזר

לביבות פריכות, נימוחות וקלות מאוד להכנה מ-5 מצרכים בלבד, מושלמות לחג החנוכה, אבל גם בשאר ימי השנה

  • פורסם ב:
  • 04/11/2013 16:23
  • |
  • עודכן ב:
  • 28/03/2018 22:18
  • |

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | כמות: 10-12 לביבות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


2-3 תפוחי אדמה בגודל בינוני (לא חייבים לקלף)


2 גזרים, קלופים


1/2 בצל, קלוף


1 ביצה


2 כפות קוואקר


מלח ופלפל שחור


שמן, לטיגון חצי עמוק


אופן הכנה:

  • מגררים את כל הירקות על החלק הגס של הפומפייה.
  • מעבירים לקערה וסוחטים חלק מהנוזלים שנוצרו.
  • מוסיפים את הקוואקר והביצה ומתבלים במלח ופלפל.
  • נותנים לתערובת לעמוד 5 דקות.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים בשמן על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה, 2-3 דקות מכל צד. התערובת מעט נוזלית אבל בעת הטיגון היא מתייצבת.
  • מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
 

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

 
הכתבה פורסמה לראשונה  בשנת 2013