אפילו הילדים יתלהבו, קרן ביטון כהן

מתכון לפשטידת פטה וחצילים

שילוב מנצח של גבינת פטה עיזים וחציל קלוי בפשטידה קיצית מעולה וקלה להכנה, שהופכת בריאה יותר כשמשתמשים בקוואקר

  • פורסם ב:
  • 04/08/2013 17:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 02/07/2015 10:17
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

סוג מתכון: חלבי| זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית ריבועית בגודל 24 | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

חציל אחד בגודל בינוני


2-3 כפות שמן צמחי


חבילה קטנה (בערך 150 גרם) עלי תרד, מופרדים מהגבעולים


2 כפות פירורי לחם


5 ביצים


150 גרם גבינת פטה (עדיף 16% שומן), חתוכה לקוביות


100 גרם גבינה צהובה, מגוררת


כוס קמח לבן


כוס קוואקר


חצי כפית אבקת אפייה


5 כפות יוגורט


מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • חותכים את החציל לרוחבו לעיגולים בעובי ½ ס"מ בערך.
  • מחממים מחבת פסים, משמנים אותה קלות וקולים את פרוסות החצילים 2-3 דקות מכל צד, בנגלות אם צריך, עד שהחצילים התרככו וקיבלו סימני השחמה. נותנים לפרוסות החצילים להתקרר.
  • מניחים את עלי התרד בסיר רחב ושטוח עם מעט מים, מניחים מעל להבה גבוהה ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות בערך, עד שעלי התרד התכווצו ואיבדו את רוב הנפח שלהם (אך עדיין בצבע ירוק בוהק).
  • נותנים לעלי התרד להתקרר ואז סוחטים אותם בעדינות.
  • משמנים את התבנית ומפזרים עליה כף מפירורי הלחם (טריק שיעזור לשחרר את הפשטידה בתום האפייה).
  • מניחים בקערה את פרוסות החציל עם התרד וכל שאר המצרכים מלבד פירורי הלחם שנותרו.
  • מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם שנותרו.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 35 דקות או עד שהמאפה התייצב והזהיב מעט מלמעלה.
  • נותנים לפשטידה להתקרר לפני שמגישים.
 

כתיבה והפקה: עֹז תלם

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

לעוד מתכונים טעימים ובריאים:

מתכון לחזה עוף בציפוי אגוזים

עוגת שכבות פנקייק

פשטידות ברוקלי עם גבינה בולגרית

עוגיות עם קוואקר וגבינת עיזים

מאפינס תפוחי עץ וקוואקר