מייקל רוטשילד, פיקה, גיל גוטקין

לא רק איקאה: פיקה- קונדיטוריה שוודית חדשה בתל אביב

עם מאפי שמרים מדהימים, עוגות מיוחדות בטעמים לא שגרתיים והמון מרציפן, אתם חייבים להכיר את הקונדיטוריה החדשה שעומדת לשגע את תל אביב

  • פורסם ב:
  • 01/01/2017 11:18
  • |
  • עודכן ב:
  • 01/01/2017 11:18
  • |
  • כתבים:
  • גיל גוטקין

כבר לכולנו יש בבית רהיט שוודי אחד או שניים, הודות ל"איקאה", ועכשיו הגיע הזמן להכיר את המאפים השוודיים שהולכים לכבוש את כולנו. תכירו את מאפיית פיקה- FIKA התל אביבית, שמוקדשת כולה למאפים מסורתיים של הממלכה הסקנדינבית.

 

את פיקה הקים מייקל רוטשילד (40), מפיק טלויזיה שוודי שעלה לארץ לפני 10 שנים.בארץ הוא המשיך להפיק תוכניות טלוויזיה וסרטים, אבל כבר כמה שנים שהוא חולם על מאפיה משלו. הוא התחיל לאפות ולצלם את התוצרים שלו, והעלה את התמונות לרשתות החברתיות שלו. לאט לאט אסף רוטשילד עדת מעריצים שהוא החל למכור להם את המאפים, עד שהבשורה הגיעה לשגריר שוודיה בעצמו, שהפיץ את התמונות, מה שדחף את את רוטשילד לפתוח באופן סופי את המאפיה, ולהתחיל למכור מאפים.

 

 

מה זה בעצם FIKA? רוטשילד מספר שהתרגום המילולי הוא "הפסקת קפה", אבל בשוודיה מדובר בהרבה יותר מזה. פיקה היא תופעה חברתית, קצת כמו הסיאסטה הספרדית. אנשים מחכים לפיקה, קובעים לפיקה ומקומות העבודה מציעים לפחות שני פיקה ביום, כי חייבים. זה גם תיאור להפסקה עצמה, אבל גם הפך לפעולה, ואנשים מזמינים אחד את השני "לעשות פיקה".

 

במבט ראשון, מאפי השמרים, שהם גולת הכותרת של FIKA, נראים טעימים מאוד, אבל דומים מאוד לאלו שאנחנו מכירים.

רק אחרי הסברים וטעימה מהם, מתגלה ההבדל הגדול. זה מתחיל בבצק, שהוא רך ועשיר הרבה יותר מכל מאפה שמרים שנמכר כאן אצלנו, אבל מתמקד בעיקר במילויים הלא שגרתיים. החל ממלית מאתגרת של קרם הל, עם גרגרים של הל מלמעלה, דרך מילוי של רפרפת וניל, מתובלת גם היא בהל, ועד מאפה שמרים צהבהב וארומטי עם שוקולד לבן מתובל בזעפרן (9-10 שקלים למאפי שבלול אישיים).

 

פיקה, קונדיטוריה שוודית
 

פיקה, קונדיטוריה שוודית(גיל גוטקין)

חוץ משבלולי השמרים יש גם את ה-SEMLA, מאפה חורף שדומה לבריוש עשיר, ממולא בקרם שקדים ומעליו קצפת וניל והל, שלא דומה לשום דבר אחר שטעמנו (10 שקלים).

 

פיקה, קונדיטוריה שוודית
 

פיקה, קונדיטוריה שוודית(גיל גוטקין)

יש גם מחלקה שלמה של עוגות כמו עוגות שמרים וקינמון, עוגת גבינה עם בסיס של עוגיות ג'ינג'ר ואפילו עוגת נסיכה חגיגית במיוחד, עם מילוי של פטל ופטיסייר וציפוי מרציפן. ויש גם מחלקת עוגיות משתנות כמו עוגיות ג'ינג'ר, עוגיות חמאה ועוגיות עם ריבה, שנקראות בשוודית "עוגיות מערה".

 

פיקה, קונדיטוריה שוודית
 

פיקה, קונדיטוריה שוודית(גיל גוטקין)

מחוץ למחלקת השמרים הענפה אפשר למצוא עוגיות BISKVI, שרוטשילד קורא להם "המקרון השוודי". עוגיות שקדים נגיסות עם קרם חמאה שוקולדי וציפוי שוקולד (10 שקלים), DAMMSUGARE, עוגיות שנקראות בחיבה בשוודיה "שואבי אבק", בגלל הדמיון שלהן לשואבי אבק עתיקים והן בעצם מאפה שוקולד מצופה במרציפן וטבול בשוקולד מומס (10 שקלים), MAZARIN שהם מיני טארטים קטנים מבצק פריך במילוי קרם שקדים וציפוי סוכר (10 שקלים) ואפילו כדורי שוקולד שוודיים ענקיים עם שיבולת שועל במקום הפתי בר שכולנו מכירים (7 שקלים).

 

פיקה, קונדיטוריה שוודית
 

פיקה, קונדיטוריה שוודית(גיל גוטקין)

את המאפים של פיקה ניתן להזמין באתר האינטרנט של המאפייה, ולתאם משלוח הביתה או איסוף עצמי מאיזור כיכר המדינה בתל אביב. לאתר של FIKA, לחצו כאן