עוגיות לב ריבה בהכנה, אפיק גבאי

עוגיות לב ריבה • מתכון פשוט וטעים

מי לא מכיר את עוגיות הלב-ריבה שכיכבו בילדותנו? אין אחד שלא דחף את האצבע וליקק את הריבה. מתכון נפלא וקל הכנה לעוגיות הנוסטלגיות שכולם אוהבים

  • פורסם ב:
  • 07/01/2015 16:58
  • |
  • עודכן ב:
  • 21/06/2018 14:00
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 50 עוגיות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

500 גרם קמח


10 גרם אבקת אפייה (שקית)


125 גרם סוכר


300 גרם חמאה


1 ביצה בגודל M


אבקת סוכר לזרייה


למילוי: 200 גרם ריבה איכותית בטעם הרצוי


אופן הכנה:

  • מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום חצי שעה.
  • בין שני דפי אפייה מניחים את תערובת הבצק ומרדדים לעובי הרצוי.
  • מפרידים את הבצק מנייר האפייה וקורצים בעזרת חותכן עוגיות לבבות.
  • בחצי מכמות העוגיות קורצים עיגול במרכז העוגייה.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר האפייה את העוגיות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות (תלוי בתנור) ואופים למשך כ 7-8 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
  • מניחים לעוגיות להצטנן ולאחר מכן יוצרים סנדביצ'ים- מזלפים את הריבה על העוגיות ללא החור וסוגרים עם החצי המחורר.
  • מפזרים אבקת אפייה דרך מסננת על העוגיות.

הפניות

המתכונים באדיבות ביסטרו "לחם יין" ביהוד

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015