פולנטה עם תירס ואפונת גינה על רוטב ירקות של השף גל ברזילי, סטודיו אנג'י

לא להאמין שזה טבעוני: ניוקי פולנטה ברוטב עגבניות סודי

פריך מבחוץ, רך מפנים והולך מצוין כתוספת או ככוכב הארוחה: השף גל ברזילי מלמד את להכין ניוקי תירס מהיר עם בונוס מיוחד: הילדים לא יגלו בחיים כמה ירקות מסתתרים ברוטב הנהדר

  • פורסם ב:
  • 18/09/2017 17:42
  • |
  • עודכן ב:
  • 28/03/2018 05:42
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

המתכון באדיבות גל ברזילי, שף רשת המסעדות הטבעוניות  "לודנס אקספרס"

ניוקי פולנטה עם תירס ואפונת גינה על רוטב ירקות

(4-6 מנות)

מצרכים:

לניוקי

כוס ורבע (250 גרם) פולנטה מהירת הכנה איכותית


כוס וחצי (180 גרם) אפונת גינה (אפשר להשתמש באפונה קפואה שהופשרה)


כוס גרעיני תירס (טרי/ קפוא שהופשר)


1/4 כוס שמן זית


1/2 כוס חלב סויה לא ממותק (אפשר להשתמש גם במים)


קורט מלח


פלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות

2 בצלים בינוניים קצוצים דק


2 גזרים בינוניים פרוסים דק


2 גמבות קצוצות דק


3 שיני שום שלמות


8 עגבניות בשלות חתוכות גס


כפית מלח


שמן זית


אם אוהבים - מעט צ'ילי טרי/ יבש

אופן ההכנה:

הניוקי

  • מחממים תנור ל-200 מעלות. טוחנים ביחד את התירס עם האפונה, 2 כוסות מים ושמן זית.
  • מרתיחים את המסה שנטחנה עם כוס מים נוספת, כפית מלח ומעט פלפל שחור.
  • שופכים לסיר את קמח התירס להכנת פולנטה תוך כדי ערבוב לתוך מסה הרותחת, מערבבים עד להסמכה של המסה (עניין של כמה דקות).
  • משטחים את המסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית בנדיבות, עד לקבלת משטח בעובי של 1 סנטימטר.
  • אופים כרבע שעה עד לחריכה קלה. מצננים וחותכים בסכין או בגלגלת של פיצה לצורה אוהבים: מעויינים/ ריבועים/ מלבנים.

הרוטב:

  • מטגנים את כל הירקות ביחד עד שהבצל מזהיב.
  • מוסיפים את העגבניות, מלח וחריף לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך מוחלט של כל הירקות (כרבע שעה).
  • מצננים מעט וטוחנים בבלנדר למחית חלקה.
  • מרכיבים את המנה: מקפיצים את הניוקי קלות במעט שמן זית, מניחים על הרוטב ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017